• U bent ingelogd als:

SVMM gemakkelijk voorbij Oranje-Wit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Oranje-Wit 1 – SVMM 1

14-10-2017

SVMM mocht vandaag op bezoek bij Oranje-Wit in Elst. Van een wedstrijd is geen moment sprake geweest, daarvoor was het niveauverschil simpelweg te groot. SVMM domineerde en liep uiteindelijk uit naar een simpele en geenszins geflatteerde 1-7.

De ziekenboeg van SVMM loopt langzaam leeg, maar ook vandaag weer de nodige afwezigen. Bert Davelaar, Stefan Oussoren, William Potappel en Guido Kersberg waren allen geblesseerd of verhinderd.

SVMM start voortvarend en binnen 5 minuten wordt de score geopend. Sjaak Termaaten breekt weer eens op zijn kenmerkende manier door op de linkerflank, houdt het overzicht en weet met een precieze pass Polle Westbroek te bereiken die eenvoudig de 1-0 kan binnen tikken.

Oranje-Wit maakt een zwakke indruk en SVMM krijgt alle ruimte om te voetballen. Slordigheid in de eindpassing zorgt ervoor dat de stand nog bij 1-0 blijft.

Toch gooit SVMM de wedstrijd vroeg op slot. Polle Westbroek wordt veelvuldig bereikt in en rond de zestien. Bij één van de aanvallen weet hij de bal goed aan te nemen en direct te schieten. De bal valt buiten het bereik van de keeper in het net, 0-2.

Nog geen minuut later wordt een te zachte terugspeelbal opgepikt door, wederom, Polle Westbroek die alleen voor de keeper eenvoudig kan aanleggen voor een zuivere hattrick, 0-3.

SVMM neemt wat gas terug en spaart zijn krachten. Dit resulteert echter meteen in een tegendoelpunt. Bij een zeldzame aanval van Oranje-Wit wordt een vrije trap net buiten de zestien weggegeven. Deze verdwijnt vervolgens via een been van een SVMM-speler in de verre hoek, buiten bereik van Rick Moors, 1-3.

Het signaal voor SVMM om het initatief terug te pakken en weer op zoek te gaan naar doelpunten. Er volgen diverse kansen maar Rick Duitscher en Sjaak Termaaten schieten over, Polle Westbroek weet Bart Lolkema enkele keren niet te bereiken en de eindpasses om spelers alleen voor de keeper te zetten zijn niet accuraat.

Op slag van rust krijgt rechtsback Koen Bandringa ambities. Hij stoomt op en geeft een goede steekpass op Polle Westbroek. Koen is inmiddels door gelopen en krijgt de bal terug gespeeld en weet deze vervolgens koelbloedig af te ronden waardoor SVMM met een comfortabele 1-4 stand kan gaan rusten.

Na rust een zelfde spelbeeld. Oranje-Wit komt niet verder dan het wegschieten van ballen en SVMM breit aanval op aanval. Het kan zich alleen verwijten dat het de vele gevaarlijke situaties niet beter uitspeelt.

Het is uiteindelijk Bart Lolkema die SVMM weer op het goede spoor zet. Een goede steekbal van Remco Vos zet Bart alleen voor de keeper, Bart maakt geen fout en plaatst de bal in de verre hoek, 1-5.

Tien minuten later is het nogmaals raak. Invaller Martijn van Ooijek brengt een vrije trap goed in bij de eerste paal waar Simon Veldhuizen het kopduel wint, 1-6.

Na nog enkele grote kansen die gemist worden is het slotakkoord voor Sjaak Termaaten. Via een goede 1-2 met Martijn van Ooijek werkt hij de bal zuiver achter de uitkomende keeper, 1-7.

Een degelijke wedstrijd van SVMM tegen een erg slecht Oranje-Wit. Met het vizier op scherp hadden de dubbele cijfers eenvoudig gehaald kunnen worden. Toch heeft het zelfvertrouwen weer een boost gekregen en lijkt SVMM klaar voor de uitwedstrijd volgende week bij DVSA in Amerongen.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Koen Bandringa, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Jacob van den Essenburg, Justus van Gent, Sjaak Termaaten, Remco Vos, Polle Westbroek, Bart Lolkema, Rick Duitscher.

Doelpunten SVMM

0-1 Polle Westbroek ’5 (Assist Sjaak Termaaten)
0-2 Polle Westbroek ’19 (Assist Bart Lolkema)
0-3 Polle Westbroek ‘20
1-4 Koen Bandringa ’45 (Assist Polle Westbroek)
1-5 Bart Lolkema ‘60
1-6 Simon Veldhuizen ’70 (Assist Martijn van Ooijek)
1-7 Sjaak Termaaten ’90 (Assist Martijn van Ooijek)