• U bent ingelogd als:

SVMM geeft zekere zege uit handen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stond er voor SVMM na 70 minuten een geruststellende 4-1 op het scorebord. Deze riante voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon. Onbegrijpelijk hoe de zo zeker lijkende zege alsnog werd weggegeven.

SVMM speelt vandaag zonder Jacob van den Essenburg (blessure) en Martijn van Ooijek (schorsing). Wel is er de terugkeer van Sjaak Termaaten, Bart Lolkema en William Potappel. Zij zijn allen hersteld van blessures.

SVMM begint sterk aan de wedstrijd en voert de druk op Eemboys op. Bij één van de corners kan Polle Westbroek vrij inkoppen. Zijn inzet wordt van de lijn gehaald door een verdediger en de rebound is net niet bestemd voor Bert Davelaar.

Na 8 minuten is het dan alsnog raak. Een verre ingooi van Bert Davelaar komt terecht bij Stefan Oussoren. Stefan behoudt het overzicht en weet de instormende Justus van Gent te bereiken. Met een snoeihard schot laat hij de keeper kansloos, 1-0.

Zoals wel vaker dit seizoen moet SVMM hierna de wedstrijd vroeg in het slot gooien. Er is een duidelijk veldoverwicht en er volgen ook enkele kansen. Twee keer denkt SVMM een penalty te krijgen, maar bij vermeende overtredingen op Sjaak Termaaten en Polle Westbroek wordt de bal niet op de stip gelegd.

De rust wordt bereikt met de 1-0 tussenstand. Een voorsprong, maar de wedstrijd kan nog alle kanten op.

Dit blijkt ook in de tweede helft. Eemboys komt sterk de kleedkamer uit en neemt het initiatief over van SVMM. Bij de eerste mogelijkheid is het ook gelijk raak. Vanaf rechts stoomt de aanvoerder het strafschopgebied in en verschalkt keeper Rick Moors in de verre hoek, 1-1.

De schrik zit er daarna helemaal goed in wanneer Eemboys enkele minuten later ook de 1-2 lijkt te maken. Deze goal wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. SVMM lijkt wederom na rust de weg kwijt te zijn. Iets wat dit seizoen al vaker is gebeurd..

Toch komt SVMM weer op voorsprong. Tim de Fluiter gaat bij een hoge bal in de zestien het duel aan met de verdediger en keeper van Eemboys. Laatstgenoemde verwerkt de bal slecht waardoor deze voor de voeten van Bert Davelaar valt. Bert heeft vervolgens geen moeite om de bal in het lege doel te werken, 2-1.

Enkele minuten later wordt het verschil verdubbeld. Stefan Oussoren wil vanaf de punt van de zestien de bal voorgeven. Deze dwarrelt echter hoog in de verre hoek waar de keeper er ook niet meer bij kan, 3-1.

Dit geeft SVMM weer het vertrouwen de wedstrijd lijkt hiermee gewonnen te worden. Zeker wanneer na 70 minuten Polle Westbroek wordt neergehaald door de keeper. Geel en een penalty. De penalty wordt raak geschoten door Sjaak Termaaten, 4-1.

En dan gaat het toch nog fout. Waar de verdediging van SVMM sinds de winterstop juist zo degelijk is geweest lijkt er nu sprake te zijn van prijs schieten. Binnen 10 minuten weet Eemboys de stand van 4-1 terug te brengen naar 4-4.

Een onwaarschijnlijke comeback en ronduit slordig van SVMM. Toch lijkt het goed af te lopen. Sjaak Termaaten schiet de bal in de laatste seconde tegen een hand van een Eemboys verdediger, penalty. Het lijkt een kadootje, maar ook kadootjes moet je uitpakken. Sjaak Termaaten gaat nogmaals achter de bal staan, maar dit keer pakt de keeper de matig ingeschoten penalty. Meteen hierna fluit de scheidsrechter af en druipen de SVMM spelers af.

De competitie kent nu twee weken rust waarna SVMM het seizoen mag afronden. Eerst uit naar Cobu Boys, wat nog vecht voor het kampioenschap. Daarna thuis tegen Austerlitz.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Luke de Man, Simon Veldhuizen, Justus van Gent (Joost Rebholz ’80), Tim de Roo, Robin Petersen, Stefan Oussoren, Tim de Fluiter (Bart Lolkema ’74), Polle Westbroek, Bert Davelaar, Sjaak Termaaten.

Geef een reactie