• U bent ingelogd als:

SVMM eenvoudig langs VIOD Tienhoven

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

3-12-16

Vandaag de uitgelezen kans voor SVMM om het goede resultaat van vorige week (2-1 winst tegen Cobu Boys) een vervolg te geven, uit bij VIOD Tienhoven, de hekkensluiter van de competitie. Op een matig veld werd met geenszins sprankelend voetbal de winst uiteindelijk relatief eenvoudig binnengehaald, 1-4.

SVMM startte vandaag zonder de geblesseerde Bert Davelaar en geschorste Tim de Roo. Daar tegenover stond de rentree van de van blessure teruggekeerde Jacob van den Essenburg.

De wedstrijd begon voor SVMM met veel balbezit, zonder echt grote kansen te creëren. Zo af en toe kon VIOD eruit komen via de handige buitenspelers en vooral de sterke spits. Na wat speldenprikjes aan beide kanten viel na een minuut of twintig de 0-1. Een lange bal van Justus van Gent werd rond de 16 weggekopt door een VIOD verdediger. Hiermee benadeelde hij zijn eigen keeper want die was uitgekomen om de bal op te vangen. Sjaak ter Maaten nam, op 35 meter van de goal, de bal beheerst aan op de knie om vervolgens uit de lucht de bal over de uitgekomen keeper te schieten. Jammer dat er geen camera’s om het veld heen stonden..

Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden. Een ingebrachte voorzet vanaf de linkerkant wordt door de spits van VIOD tegendraads terug gekopt naar een inkomende medespeler die vanaf dichtbij eenvoudig de 1-1 kan binnen schieten.

SVMM hoopte na de vroege voorsprong de wedstrijd in de zak te hebben zitten maar eens te meer bleek dat het niveau nog te wisselvallig is en SVMM nog niet in staat is om een wedstrijd zakelijk uit te kunnen spelen.

Opnieuw op jacht naar de voorsprong dan maar. Deze valt gelukkig vrij snel. Een goede corner van Stefan Oussoren wordt bij de eerste paal binnen gekopt door Polle Westbroek, 1-2.

Tot de rust vallen er verder geen doelpunten. Het is nog één keer billenknijpen voor SVMM wanneer een zelfde voorzet als bij het eerste tegendoelpunt wederom bijna tot doelpunt wordt gepromoveerd. Na een korte scrimmage is het uiteindelijk keeper Rick Moors die met een katachtige redding de bal nog voor de lijn weet tegen te houden.

Na rust een gretig VIOD die de hoop op een goed resultaat nog niet heeft verloren. Echter kan deze hoop na 5 minuten weer de koelkast in wanneer Justus van Gent de bal beheerst achter de verdediging legt en Sjaak ter Maaten als eerste bij de bal is om vervolgens met een listig boogje de bal over de keeper te plaatsen, 1-3.

Nu lijkt de wedstrijd gespeeld en hoewel VIOD het nog wel probeert staat de verdediging van SVMM als een huis. Wanneer VIOD er toch eens doorheen komt staat de goed keepende Rick Moors zijn mannetje en houdt het doel verder schoon. SVMM krijgt nog diverse kansen om de score verder uit te breiden maar Jacob van den Essenburg, Polle Westbroek en Guido Kersbergen weten de kansen niet te benutten. In de laatste minuten van de wedstrijd komt Stefan Oussoren alleen voor de keeper maar zijn schot mist kracht. In de rebound is Jorrit Renes er echter als de kippen bij en weet tussen twee verdedigers door te glijden en de bal tegen de touwen te werken, 1-4. De scheidsrechter, die overigens een degelijke wedstrijd floot, vindt het hierna ook wel welletjes en fluit meteen maar af.

Een goed resultaat voor SVMM wat hierdoor de aansluiting met de subtop behoudt. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen O.S.O.

Geef een reactie