• U bent ingelogd als:

SVMM eenvoudig langs de Posthoorn

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

11-3-2017

Gemengde gevoelens in het SVMM-kamp na de wedstrijd tegen de Posthoorn. Er werd weliswaar gewonnen van, maar de uitslag had veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Gemakzucht en een te laag tempo zorgde ervoor dat een ronduit slecht Posthoorn de schade beperkt wist te houden, 3-0.

SVMM startte deze week zonder de geblesseerde Bart Lolkema en Martijn van Ooijek. Hierdoor kon Tim de Fluiter op een basisplaats rekenen. De problemen bij de Posthoorn waren blijkbaar een stuk groter. I.v.m. de vele blessures en schorsingen werd er zelfs nog getracht de wedstrijd op het laatste moment te verzetten.

Vanaf het begin is duidelijk dat SVMM deze wedstrijd moet winnen. Veel balbezit, veel ruimte om te voetballen en direct al enkele mogelijkheden voor het doel van de Posthoorn. De Posthoorn zakt in en zoekt bij balbezit enkel de lange bal naar de stevige spits.

Ondanks het veldoverwicht lukt het SVMM nog niet om te scoren. Stefan Oussoren mist alleen voor de keeper, Polle Westbroek weet enkele ballen in en rond het strafschopgebied niet op de juiste waarde te schatten en de flitsende passeeracties van Sjaak Termaaten worden niet doeltreffend opgevolgd.

Een oude voetbalwet loert dreigend om de hoek, want wanneer je zelf niet scoort… Een lange bal valt tussen drie Maarnse verdedigers en wordt van dichtbij ingekopt door de linksbuiten van de Posthoorn. De bal gaat echter langs de verkeerde kant van de paal en SVMM komt met de schrik vrij.

Aan de andere kant weet de Posthoorn-verdediging weet zich geen raad met de, soms onnavolgbare, acties van linksbuiten Sjaak Termaaten. Keer op keer komt hij 2 á 3 verdedigers voorbij of wordt hij zodanig gehinderd dat een vrije trap volgt. Bij één van deze vrije trappen brengt Sjaak de bal in naar de tweede paal waar Jacob van den Essenburg zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen kan binnen koppen, 1-0.

De tweede helft brengt een zelfde spelbeeld. SVMM in een (te) laag tempo zoekend naar een gaatje. De neutrale toeschouwer wordt vandaag zeker niet verwend.

Na 55 minuten valt de beslissing. De Posthoorn probeert te combineren op de helft van SVMM maar verliest de bal. In de omschakeling wordt Sjaak Termaaten gevonden die vanaf de middenlijn door kan lopen en er een 3 vs 2 situatie ontstaat. Sjaak speelt zijn man voorbij en schiet hard in. De keeper weet deze bal nog te keren maar de vrijstaande Stefan Oussoren kan de bal in het lege doel tikken, 2-0.

Hierna vervliegt alle hoop bij de Posthoorn en vinden de spelers het wel goed. Wanneer de spits geblesseerd raakt kiezen ze er voor om met tien man verder te spelen omdat de enige speler op de bank ook geblesseerd is. Nu krijgt SVMM nog meer ruimte en moet het uitlopen naar een monsterscore. Er worden een aantal kansen gecreëerd maar de scherpte in en rond de zestien ontbreekt. Ook weet de keeper nog enkele goede reddingen te verrichten.

Uiteindelijk wordt er nog één keer gescoord. De ingevallen William Potappel breekt door in de zestien en kan vrij inschieten. Zijn schot gaat voorlangs maar Stefan Oussoren reageert attent en weet de bal bij de tweede paal alsnog binnen te tikken, 3-0.

De scheidsrechter heeft na 90 minuten genoeg gezien en verlost de Posthoorn uit haar lijden. Op papier een prima overwinning voor SVMM en dus een goede start van de derde periode. Een smet op de wedstrijd is de hoeveelheid gemiste kansen waardoor er flink aan het doelsaldo gewerkt had kunnen worden.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Vliegdorp. De heenwedstrijd was een lastige wedstrijd waarin uiteindelijk met 1-0 werd gewonnen. Met het oog op het resterende programma zou winst bij Vliegdorp erg welkom zijn voor de kansen in de derde periode.