• U bent ingelogd als:

SVMM begint met een overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Vandaag de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen voor het 1e van SVMM. Op een zonnige Buurtsteeg was Ede/Victoria de eerste tegenstander. Het werd een vermakelijke wedstrijd met uiteindelijk een ietwat gelukkige 2-0 overwinning voor SVMM.

De voorbereiding heeft de nodige slachtoffers/pechvogels geëist waardoor SVMM vandaag niet kon beschikken over de geblesseerde Bert Davelaar, Martijn van Ooijek, Rick Duitscher, William Potappel en Bart Lolkema. Laatstgenoemde nam wel plaats op de bank.

Beide teams laten in de beginfase zien nog even te willen afwachten en te zien hoe het andere team opereert. Het is Ede/Victoria wat na een minuut of 10 het initiatief pakt en SVMM naar achteren drukt.

De gasten krijgen langzaamaan ook wat kansen. Door verzorgd combinatiespel weten ze enkele keren gevaarlijk door de verdediging heen te breken. Het is echter Rick Moors die zich in deze situaties weet te onderscheiden met enkele belangrijke reddingen.

Na 25 min lijkt het dan toch 0-1 te worden wanneer de lange spits van Ede/Victoria vanuit een corner de bal goed de hoek in weet te koppen. Echter ook hier weet Rick Moors weer met een uiterste krachtinspanning de bal nog naast te tikken.

Na ruim een half uur spelen begint SVMM wat te wennen aan het idee dat de competitie weer is begonnen en krijgt het achterin iets meer grip op de combinaties van de gasten. Bij de eerste goede uitval van Maarn is het, tegen de verhouding in, dan wel gelijk raak. Sjaak Termaaten wordt weggestuurd op de linkerflank. Met de bekende passeerbewegingen weet hij in de zestien te komen en daar de bal breed te leggen op de meegelopen Polle Westbroek, die de bal vrij kan inschieten, 1-0.

Vlak voor rust een onverdiende voorsprong. SVMM mag niet klagen. Zeker niet als Sjaak Termaaten op slag van rust een vrije trap vanaf de zijkant mag nemen. Sjaak schiet de bal onverwacht in de korte hoek, i.p.v. de verwachte voorzet. Ook de keeper heeft hier niet op gerekend en staat compleet op het verkeerde been, 2-0.

Na rust een zelfde spelbeeld. Ede/Victoria probeert via de combinaties een doelpunt te maken, echter staat de verdediging de tweede helft beter en blijft Rick Moors ook een sta-in-de-weg. Eenmaal weten de gasten het net te vinden. Een schot wordt verwerkt door Moors, maar komt bij de spits terecht. Deze bevindt zich echter in buitenspelpositie waardoor deze treffer wordt afgekeurd.

Naarmate de minuten verstrijken wordt Ede/Victoria wanhopiger en geeft het meer en meer ruimte weg achterin. SVMM springt hier echter slordig mee om waardoor de wedstrijd niet op slot wordt gegooid.

Ook wanneer er na 75 minuten een terechte rode kaart voor Ede/Victoria is wegens natrappen, blijft SVMM onder druk staan. Het weet echter de wedstrijd verder uit te spelen en na 90 minuten en wat blessuretijd brengt de uitstekend fluitende scheidsrechter de wedstrijd tot een eind.

Na de wedstrijd blije gezichten aan Maarnse kant. Vorig jaar werden dit soort wedstrijden veelal verloren of stond SVMM aan de kant waar Ede/Victoria vandaag staat. Het voetbal laat nog te wensen over maar vandaag telt alleen dat de drie punten in Maarn zijn gebleven.

Ook een positieve noot voor ‘benjamin’ Koen Bandringa. Zijn eerste competitiewedstrijd voor SVMM 1 speelt hij een dijk van een wedstrijd en laat hij zien uit het juiste hout gesneden te zijn.

Volgende week de eerste uitwedstrijd, tegen VVA uit Achterberg. Hopelijk met beter voetbal, maar vooral heel graag weer met de drie punten.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Koen Bandringa, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Jacob van den Essenburg, Justus van Gent (Bart Lolkema ’80), Guido Kersbergen (Olivier Rijlaarsdam ’75), Remco Vos, Polle Westbroek, Stefan Oussoren, Sjaak Termaaten (Tim de Fluiter ‘55).

Doelpunten
1-0 Polle Westbroek ’39 (Assist Sjaak Termaaten)
2-0 Sjaak Termaaten ‘45