• U bent ingelogd als:

SVM verspeelt kostbare punten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVM nog steeds niet veilig

In de thuiswedstrijd tegen periode kampioen Focus 07 had SVM de laatste punten kunnen halen om niet voor de nacompetitie degradatie naar de 4e klasse te   spelen. En het mag gezegd SVM had nog wat goed te maken tegen deze ploeg vanmiddag.

Zonder de gebroeders Engel toonden het geel blauwen veel inzet tegen een beter en sneller combinerend Focus 07.Focus was zeker het eerste kwartier gevaarlijker. SVM goalie Stijn Orsel hield met goed keeperswerk  gelukkig de nul vast. Langzaam maar zeker pakte SVM het initiatief. Enkele gevaarlijke aanvallen met goede schoten van Marcel Melissen, Mike de Kok en Erno Steenbrink troffen net geen doel. Focus 07 bleef gevaarlijker en kwam vlak voor de rust  verdiend  uit een rommelige situatie op  voorsprong.

De toch weer talrijke trouwe supporters dachten dat SVM snel de gelijkmaker zou gaan scoren. Hard werken deden het geel blauwen, maar goed combineren vanmiddag nieten en ja soms moet je ook wat meer geluk hebben. Zo  lukte het Diederik Hafkemeyer twee keer net niet; kon Mike de Kok het doel niet vinden. Kortom spanning  genoeg. Focus 07 bleef  veel gevaarlijker met hun counters  en SVM mocht van geluk spreken dat Focus 07 de wedstrijd niet op slot gooide. In plaats van de `1-1 stond Focus met nog 15 minuten te spelen op de 1-2.Marcel Melissen bracht  de spanning terug door met een fraai afstandsschot de aansluitingstreffer te maken. Zou het dan toch nog lukken?

SVM werkte hard, maar miste  vanmiddag de echte overtuiging om zich al veilig te spelen.De wedstrijd eindigde met een 1-3 winst voor Focus 07.Mede omdat concurrent Bunnik drie punten pakte  moet SVM nog vol aan de bak en  nog  1 wedstrijd winnen.De volgende week staat de altijd lastige derby uit tegen DOSC op het programma.