• U bent ingelogd als:

SVM te sterk voor Kockengen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVM benut pas in de laatste minuten de wedstrijd tegen Kockengen.

De grote vraag bij de talrijke geel blauwe supporters was de vraag of SVM 1 de goede vorm van de gewonnen uitwedstrijd bij HSSC 61 ook vandaag thuis tegen het onderaan staande Kockengen kon vasthouden. Direct vanaf de aftrap zagen de toeschouwers een fel en gemotiveerd SVM dat de controle op de wedstrijd veroverde. Met snelle en  balvaste spitsen Mike de Kok en Marcel Melissen en het goed aansluitende midden veld werd Kockengen terug gedrongen  en kwamen de  kansen .Langzaam maar zeker ontstond er een kansenfestival waar menig topclub uit het voetbal jaloers op was.Toch  lukte het het eerste half uur maar niet om de ene na de andere fraaie kans te verzilveren. Goede schoten op het doel, alleen voor de keeper de bal ging er net steeds niet in. Of de bekwame Kockengen goalie had een geluks engeltje op de doellat. Kockengen werd de hele eerste helft niet gevaarlijk. Zelfs vlak voor het rustsignaal kreeg SVM 4 a 5 kansen op een rij,maar scoren ???

SVM creëerde veel mogelijkheden maar vergat de eerste helft de kansen te benutten.

Met Jordy van der Lee voor de met een blessure uitgevallen Kevin van Dronkelaar pakte SVM de draad weer op en ging op jacht naar de voorsprong. Toch sloop er langzaam wat onzekerheid in het SVM aanvalsspsel.De combinaties werden minder en de twijfel sloeg toe. Kockengen kwam wel wat beter in hun spel, maar konden slechts een enkele keer de SVM defensie verontrusten en anders bleek de SVM doelman niet te kloppen. Na een klein half uur viel ook de hardwerkende Diederik Haftemeijer uit en werd vervangen door de ervaren Sjoerd Burgers.

Maar het moet gezegd: SVM bleef als team strijden voor een goed resultaat. Het geloof bleef en ook al werden de kansen wat minder de Kockengen verdediging was zo langzamerhand moe gebeukt. Toch ontstond er door een vrije trap in het strafschopgebied van SVM nog een gevaarlijke situatie.

Pas in de 87 minuut sloeg SVM eindelijk  toe en kwam  de verdiende voorsprong op het scorebord. Wie anders dan goudhaantje Mike de Kok scoorde. SVM behield de controle en speelde de wedstrijd rustig uit. Mike Boshuis viel  in voor de moegestreden Wessel Huigen. Al met al een sterkte teamprestatie. Door de winst stijgt SVM naar de 4e plek met slechts 4 punten achterstand op de koplopers.

De volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen middenmoter OSM Maarssen om 15.15 uur. Blijft SVM deze teamprestatie voortzetten dan gaan de 3 punten mee terug naar Maartensdijk.