• U bent ingelogd als:

SVM sterk uit de startblokken tegen koploper IJFC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVM goed uit de winterstop.

Na de geslaagde oefencampagne met een verdienstelijk gelijk spel tegen het Nederlands Oranje LD voetbal team en pittig trainingsweekend in Zeeland ging SVM de uitdaging aan om de 3-0 nederlaag tegen koploper IJFC thuis goed te maken. En het moet gezegd vanaf de eerste minuut toonde SVM de zelfde inzet en teamspirit als Cambuur de afgelopen bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.IJFC mocht dan het betere veldspel hebben, maar kansen creƫren lukte niet doordat Kevin van Donselaar de defensie goed en sober spelend organiseerde. Samen met de uitstekend spelende middenvelder Joey Engel zorgde SVM voor het nodige gevaar in de IJFC verdediging.

Na wat kleine plaagstootjes van IJFC kant met een bal die op de lat belandde nam SVM het initiatief over en zorgden de snelle spitsen Derk de Brauw en Mike de Kok voor het nodige gevaar voor de niet altijd zeker ogende IJFC verdediging. Uit een van de goed uitgevoerde SVM counters scoorde Derk de Brauw de openingstreffer.SVM behield de hele eerste helft de controle over de wedstrijd en IJFC kwam niet verder dan af en toe een gevaarlijk moment voor SVM goalie Stijn Orsel. Met een veilige 1-0 voorsprong gingen beide teams aan de thee.

De trouwe SVM supporters hoopten dat hun trots niets zou weggeven in de tweede helft. Toch was een moment van onoplettendheid in de SVM defensie voldoende om IJFC de gelijkmaker te laten scoren. Grote vraag voor de talrijke SVM aanhangers was of het geel blauwen de draad weer konden oppakken. SVM raakte niet in paniek en bleef steeds de snelle spitsen goed aanspelen, die steeds voor het nodige gevaar zorgden. Beide teams speelden vol op de winst. Kansjes op de 2-1 voor SVM maar ook af en toe onrustig verdedigen aan de SVM kant boden IJFC kansen. En dan heb je soms ook wat geluk nodig als SVM zijnde. De goed fluitende scheidsrechter v d Tol floot na 95 minuten spanning en spektakel af. Voor SVM had er wel iets meer ingezetenen gelijkspel gaf het wedstrijdbeeld goed weer. SVM kan zo spelende ook de uitwedstrijd de volgende week tegen FC Benschop met vertrouwen tegemoet zien.

SVM 2 speelde niet.