• U bent ingelogd als:

SVM start de nacompetitie sterk!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sterke start van SVM.

Een tot op de botten gemotiveerd SVM startte furieus tegen periode kampioen DVSA uit Amerongen. Al in de eerste minuten kreeg de voorhoede met Kevin van Donselaar als gelegenheidspits enkele kansen, die net niet werden benut. Na een klein kwartier spelen neemt DVSA langzaam maar zeker het initiatief over en de lang niet altijd soliede SVM verdediging komt af en toe behoorlijk in de problemen. Kopbal op de lat en een betrouwbare SVM goalie voorkomen dat DVSA op voorsprong komt. SVM werd nog maar af en toe gevaarlijk. De talentvolle Jordi van der Lee schot knap in, maar de DVSA doelman liet zich niet verrassen. Een open eerste helft met een gevaarlijker DVSA en een op de counter loerend SVM. Uit een prachtige diepe bal zette Mike de Kok goed voor en Jordi van der Lee tekende rond de 20e minuut voor de 1-0. SVM toonde veel inzet, maar speelde soms ook te gehaast en had daardoor te snel balverlies. Vlak voor de rust werd de licht geblesseerde Sjoerd Burgers vervangen door Bas Temme.

Na de rust controleerde SVM de wedstrijd en gaf weinig kansen aan DVSA weg. De weer hartstochtelijk meelevende supporters waren er nog lang niet gerust op dat de voorsprong ook na het laatste fluit signaal nog op het score bord zou staan. SVM speelde te weinig op balbezit. Verder dan een schot op de paal kwam DVSA door iets te nonchalant uitverdedigen niet.DVSA ging het laatste kwartier achter een op een spelen.De gretige spitsen Jordi van der Lee en Mike de Kok profiteerden hier alleen voor de DVSA goalie niet van. Hierdoor bleef het tot het laatste fluitsignaal nog spannend. De weer terug gekeerde Wessel Schuller viel overtuigend in als centrale verdediger! Ook Peter Drenth pakte als invaller speelminuten. Beide partijen speelden de laatste 10 minuten met 10 spelers. Jammer dat Marcel Melissen even niet bij de les was en eerder kon gaan douchen.

SVM speelde met passie en wilskracht en krijgt aanstaande zaterdagmiddag de 2e kans om een ronde verder te komen in de nacompetitie. DVSU uit Utrecht versloeg FC Lienden met 2-0 en gaat zaterdag de strijd aan met de Maartensdijks trots. Zo spelend en strijdend moet het verblijf in de 3e klasse veilig gesteld kunnen worden. Wedstrijd begint om 14.30 uur.