• U bent ingelogd als:

SVM pakt in de laatste minuut een gelijkspel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVM  verricht wonder in de blessuretijd tegen Voorwaarts.

Door een wonderschone goal van Mike de Kok in de 93e minuut sleepte SVM nog een gelijkspel tegen Voorwaarts uit het vuur. De eindstand was  3-3, na een enerverende wedstrijd.  In de  89 minuut was de stand in de wedstrijd  SVM tegen Voorwaarts 1-3  en werd SVM op dat moment overspeeld door Voorwaarts.  Mike  Boshuis maakte in de 90 minuut met een mooi schot 2-3. Er ontstond een grote kans voor Voorwaarts in de 92e minuut op 4-2, die volledig door hen werd verknald. Een minuut  later ging Mike de Kok op snelheid door, en rechts  aan de kop van het strafschopgebied schoot hij hem weergaloos en onhoudbaar achter de keeper van Voorwaarts. Deze apotheose speelde zich af na een wedstrijd waarin  Voorwaarts steeds de bovenliggende partij was.

Bij SVM stond Kevin van Dronkelaar op het middenveld i.p.v. Roy Wijman in vergelijking met de wedstrijd tegen Lopik. SVM begon de wedstrijd matig. Veel balverlies en vanuit de verdediging veel lange ballen naar de twee spitsen.  In de 9e minuut scoorde  Voorwaarts  vanuit een hoekschop na  zwak ingrijpen van de verdediging. De eerste kleine kans kreeg SVM pas in de 21e minuut  Bas van Dijk schoot naast. Er ontstonden vooral kansen voor Voorwaarts in de 40e minuut een hele grote  uit een vrije trap, de afgeslagen bal had zo ingetikt kunnen worden maar hij ging over.  Zoals vaak in het voetbal valt hij dan aan de andere  kant. Een diepe bal Mike de Kok kot door en Marcel Melissen scoort beheerst.

In de tweede helft wordt Alexander Temme gewisseld voor Roy Wijman en gaat Bas van Dijk naar de achterste linie. Diederik Hafkemeyer krijgt wederom geel in dit prille seizoen. Korte tijd ontvangt later Sjoerd Burgers  ook geel, na wat heet, een noodzakelijke overtreding. Diederik wordt met een blessure gewisseld voor Mike Boshuis. Weer een omzetting want door deze wissel gaat Marcel Melissen op het middenveld spelen.  De druk van Voorwaarts neemt toe en na slecht uit  verdedigen door SVM wordt het in de 62e minuut 1-2. Even later voorkomt in een 1 op 1 situatie,   Stijn Orsel door een goede reactie de 1-3. Die valt echter toch in de 70e minuut door een vloeiende aanval van Voorwaarts. Bas van Dijk wordt in de 75 minuut gewisseld voor Danny de Bie om meer voorwaartse druk te creëren. Voorwaarts blijft echter  domineren en krijgt kansen. Wanneer  het lijkt dat SVM de wedstrijd verloren heeft  geschied  in de 90e minuut eerder geschetst wonder.  SVM heeft nu na 3 gespeelde wedstrijden 4 punten en bevind zich in de middenmoot.. De conclusie moet wel zijn na deze 3 wedstrijden dat  door  de trainer Kevin de Liefde nog het nodige aan het veldspel van SVM te verbeteren valt. Met name de opbouw van achteren uit is voor verbetering vatbaar. Echter na deze zaterdagmiddag zal dit  gelijk spel  gekoesterd  worden door spelers en supporters van SVM.

Aanstaande zaterdag speel SVM tegen het onder aanstaande Everstein in Everdingen.