• U bent ingelogd als:

SVM niet bij de les

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVM niet bij de les en verliest onnodig met 2-1 van Kevin de Liefde

Na de twee duidelijke overwinningen wachtte de altijd   uitwedstrijd uit tegen Desto.De huidige trainer van Desto wordt in het nieuwe seizoen hoofdtrainer bij SVM!SVM begon goed en met overtuiging aan deze lastige uitwedstrijd. Al binnen enkele minuten kwamen de eerste kansjes. Na een kleine 10 minuten spelen werd Derk de Brauw goed aangespeeld.Derk omspeelde iedereen en bezorgde SVM de verdiende 0-1 voorsprong. SVM speelde beter , gaf geen kansen weg aan Desto.De soms wat warrig leidende scheidsrechter bestrafte een zware overtreding op Mike de Kok niet.Waar SVM dacht aan de 0-2 werd Desto steeds gevaarlijker  voor de weer  betrouwbare SVM goalie Stijn Orsel.Even later moest Stijn met vermoedelijke een lichte hersenschudding worden vervangen door Niels de Kruijff.Het anders zo degelijk voetballende SVM middenveld verloor steeds meer de grip op de wedstrijd. Behoudens wat goede afstandsschoten van Marcel Melissen op de Desto goalie kwamen de geel blauwen niet.

Een ongewijzigd SVM begon de tweede helft net zo als het de eerste helft geëindigd was met weinig grip op het nu fel aanvallend Desto, dat al na 3 minuten in de tweede helft de gelijkmaker scoorde.

Typerend voor het rommelig spel bij SVM was dat het  pas in de 60e minuutgevaarlijk werd voor de Desto goalie. De Desto verdediging had nu de snelle SVM spitsen  goed in bedwang ;Marcel Melissen   had kennelijk zijn dag niet. SVM verloor steeds meer de slag op het middenveld en  voetbalde meer tegen zich zelf  dan tegen Desto en  gaf de gastheren te veel ruimte.Nadat de goed keepende Niels de Kruijff eerst nog een gevaarlijk schot stopte kwam de bal met wat geluk bij een van de Desto spitsen die de 2-1 voorsprong liet noteren.Waar was de SVM verdediging?

SVM bracht de licht geblesseerde Djoey Engel en de ervaren Kevin van Dronkelaar binnen de lijnen en met de moed der wanhoop werd alles op alles gezet om nog een gelijk spel mee naar huis te nemen. Dat beetje geluk had SVM niet  en verliet met een dure 2-1 nederlaag het veld.In plaats van weer een stapje naar de veilige middenmoot moet de Maartensdijkse trots de komende weken vol aan de bak om nog minimaal 3 a 4 wedstrijden te winnen. Na 2 sterke wedstrijden speelde SVM als team te zwak om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Aanstaande zaterdag wacht al de volgende uitdaging: thuis tegen mede degradatiekandidaat Bunnik.

SVM 2 won de belangrijke uitwedstrijd met speelde zich veilig.