• U bent ingelogd als:

SVM is de weg kwijt!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Waarheen leidt de weg van SVM?

Dat een derby altijd iets speciaals heeft is bekend. Dat SEC er vanmiddag met de winst vandoor ging had niemand met een geel blauw hart verwacht. SEC nam van het eerste fluitsignaal het initiatief en verraste de SVM verdedigers. SVM had na de winterstop laten zien dat er een tot op de botten gemotiveerd team stond met strijd en passie. En ja het scorend vermogen was wat minder, maar verdedigend klopte het! Vandaag een heel ander beeld. SEC was de eerste minuten gevaarlijker en strafte nonchalant verdedigen direct af en kwam op de 0-1 voorspong.

Niet dat SVM zoveel minder speelde, maar SVM dwong in feite niets af.Snel balverlies, vaak de diepe hoge bal op de eenzame spits Mike de Kok; regelmatig slordig balverlies op het middenveld. Kreeg SVM dan in de eerste helft helemaal geen kansen?Erno Steenbrink scoort net niet, schot op de paal, prachtig schot van Joey Engel. De bal ging er gewoon niet in.

Een ongewijzigd SVM probeerde het wel in de tweede helft, maar had geluk dat SEC de 0-2 niet maakte. SVM had vanmiddag in deze 6 punten wedstrijd een totale off day.Ook de ingevallen wissel spelers Bas Temme en Kevin van Dronkelaar brachten hierin geen verandering.

Spannend bleef het wel, in de 90e minuut werd een goed genomen vrije trap door Bjorn Engel door de SEC goalie uit het doel geranseld. SVM speelde vanmiddag zonder overtuiging en kreeg het deksel op de neus. SEC deed goede zaken en verliet de onderste plek. SVM staat nu met 4 andere teams op een degradatie plek. Hoe is het mogelijk dat dit team zo wisselvallig speelt! Voer voor psychologen.

Alles zal de komende weken uit de kast gehaald moeten worden om boven de degradatie streep te blijven. SVM 2 liet zien hoe het wel moet en won verdient met 4-0 van Hercules.

De volgende week zaterdag speelt SVM thuis tegen DVSU.