• U bent ingelogd als:

SVM in degradatiezorgen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVM verspeelt kostbare punten.

SVM liet in de belangrijke uitwedstrijd tegen Focus 07 twee gezichten zien. In een matig gespeeld eerste helft liet SVM het initiatief te vaak aan de thuisclub. Focus had de vorige wedstrijd maar met liefst 5-0 gewonnen. Focus beschikt over snelle spitsen, die de niet altijd zeker ingrijpende SVM verdediging regelmatig op de proef stelde. SVM speelde te vaak de diepe pass in plaats van de bal rustig rond te spelen. Dat er toch kansen kwamen was vooral te danken aan Mike de Kok.

SVM kwam zonder groots te spelen steeds beter in de wedstrijd. Uit in van de corners scoorde Focus 07 met een kopbal in de 30e minuut de 1-0 voorsprong. Geen SVM verdediger die de spits van de gastheren hinderde! Focus toonde meer inzet en agressiviteit, SVM was tot de rust de weg kwijt.

Na de rust speelde SVM met veel meer inzet. Marcel Melisse ging op het middenveld spelen en Sjoerd Burgers name zijn taak in de verdediging over. SVM ging op jacht naar de gelijkmaker, maar moest alert blijven op de snelle spitsen van het door Raymond Graanoogst getrainde Focus 07.

Mike de Kok onderschepte een verkeerde terugspeelbal in de Focus 07 verdediging en schoot net naast. Pas  ver in de tweede helft kwam SVM uit een hoekschop door  Derk de Brauw  op gelijke hoogte. Vlak voor het laatste fluitsignaal omzeilde Focus 07 de buitenspel val en scoorde de winnende 2-1.

Focus stijgt en SVM staat nu op 1 van de degradatieplekken en zal de laatste 2 wedstrijd alles uit de kast moeten halen om 6 punten te halen. SVM mag dit verlies zichzelf verwijten!