• U bent ingelogd als:

SVL – Zwaluwen30 4 – 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 24 september 2016

Een wedstrijd waar SVL uiteindelijk terecht won. Het was een ontmoeting met twee gezichten, een welhaast hopeloos gespartel voor de rust van SVL waarin het ook nog met 0 – 1 achter kwam te staan en een SVL dat met opgeheven hoofd in de tweede helft op de juiste momenten zijn tanden liet zien en gewoon vier keer scoorde.

Het zag er in de tweede minuut nog hoopvol uit toen Selçuk Albayrak een schot op het vijandelijke doelde afvuurde, maar dat ging ernstig over. Zwaluwen wist daarna telkens met flitsende acties de verdediging van SVL te ontregelen, maar moest om de 0 – 1 aan te tekenen het van een vrije trap hebben. Deze werd slecht verdedigd, kwam voor de voet van een Zwaluw en het was raak. In de 23ste minuutkwam Selçuk ongelukkig in aanraking met de keeper uit Hoorn waaruit de scheidsrechter, die volgens ons toch al niet zijn dag had, afleidde dat Selçuk een zogenaamde schwalbe maakte en trakteerde hem op een gele kaart. In de 33e minuut was er ook geel voor een Zwaluw en pasten zij de eerste wissel toe. In de 44e minuut wist onze doelman Geert-Willem Merkens nog een moeilijk en venijnig schot onschadelijk te maken. Tot aan de rust liep het niet zoals het moest bij SVL. SVL begon de tweede helft met Willem Baaij die Bram Peeters had vervangen en kennelijk met een heel andere instelling en dat leidde nog voor de eerste minuut om was voor een fantastisch doelpunt. Selçuk sleepte de bal uit de vijandelijke verdediging en wist de bal vanaf de achterlijn keurig voor een voet van Walter Cremers te leggen die genadeloos uithaalde en de stand was weer gelijk: 1 – 1. Het was zo’n actie die liet zien waar voetbal waarschijnlijk ooit voor uitgevonden is. In de 55e minuut was het weer bijna raak toen Mark van Oudbroekhuizen uit een vrije trap knalhard inkopte, maar hun keeper kon de bal grijpen. In de 56e minuut verliet Marijn Kroodsma het veld, voor hem kwam Anis El Makrini. De goal en de voorsprong voor SVL kwam in de 61e minuut, nu was de assist van Danny Kuijer en kon Selçuk de bal naar binnenwerken: 2 – 1.

Even later was er een blessure voor Roben Schenk, maar die gelukkig weer verder kon en liep Frank Barte tegen een gele kaart op omdat hij aan de noodrem moest trekken wegens een speler die dreigde door te breken. Een soloactie van Selçuk lukte prachtig in de 80e minuut en hij rondde keurig af: 3 – 1. Vier minuten later –de Zwaluwen hapten toen al enige tijd naar adem – kwam ook nog de kroon op het werk toen Willem Baaij van behoorlijke afstand met een ‘Robbenachtige’ actie de bal in de linkerhoek wist te draaien: 4 – 1. Het laatste wapenfeit was in de 87e minuut toen Roben Schenk toch van het veld moest en hij werd vervangen door Martijn Merkens. Toch nog een fijne wedstrijd gezien, weliswaar met twee gezichten, maar uiteindelijk met een uitslag die de vele toeschouwers en iedereen die SVL een goed hart toedraagt veel deugd deed. Om niemand tekort te doen noemen we niet zo snel namen van spelers die ‘de man van de wedstrijd’ zou moeten zijn, maar, en dat is niet alleen voor deze wedstrijd, maar op basis van vrijwel alle wedstrijden waarin hij meedoet, wil ik Frank Barte toch een keer in het zonnetje zetten en ik weet dat ik dat niet alleen vind.

De spelers: Geert-Willem Merkens – Bram Peeters (Willem Baaij) – Roben Schenk (Martijn Merkens) – Frank Barte – Bastin Hofman – Walter Cremers – Wouter van Hoof -Mark van Oudbroekhuizen – Selçuk Albayrak – Marijn Kroodsma (Anis El Makrini) – Danny Kuijer.

Komende zaterdag gaan we naar Ede om DTS te bevechten. Aanvang 15.00 uur.

M.v.d.P.