• U bent ingelogd als:

SVL- VVZ’49 1-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De wedstrijd begon met het elkaar aftasten en omdat geen van de partijen door kreeg hoe het precies aan te pakken, mondde het uit op een vrij gezapig spel. En ook de momenten waarop er iets opwindends zou kunnen gaan gebeuren, zoals een vrije trap voor SVL in de 16e minuut, leverden niets op. In dit geval schoot Willem Baaij de bal over het vijandelijke doel en even later slaagde Willem er ook niet in om de keeper van VVZ te verrassen met een ver schot, omdat de man veel te ver voor zijn doel stond, de bal ging weliswaar over de doelman, maar ook over het doel heen. Het spel bleef van beide kanten een rommelige indruk maken, in die zin waren de ploegen wel aan elkaar gewaagd. De eerste echte goede aanval van SVL was er in de 18e minuut, maar kon helaas niet tot een doelpunt leiden. Het schot van Selçuk Albayrak ging voorlangs. Ook de vrije trap van VVZ vier minuten later miste doel. De rust ging dus in met een 0-0 stand.

Zoals men de eerste helft had afgesloten, zo ging het spel in de tweede helft weer verder, met dien verstande dat SVL iets meer aandrong, zoals toen Willem Baaij een pass op Selçuk Albayrak gaf wat jammer genoeg ook niet tot resultaat leidde. VVZ kwam ook een paar keer gevaarlijk voor het Langbroekse doel, maar ook daar werd het doel niet gevonden. In de 67e minuut kwam Thomas Malolepszy, na een lange afwezigheid door een blessure, Mehmet Kaya aflossen. Door een wat onhandige beweging van Mark van Oudbroekhuizen vond de scheidsrechter dat hij daar een gele kaart voor moest trekken. In de 76e minuut werd een corner van SVL afgeslagen en omgebogen tot een counter van VVZ waaruit een zeer goed schot op het doel van Geert-Willem Merkens werd afgevuurd, maar dat heel knap door onze goalie werd geëlimineerd. Even later was er een gele kaart voor een VVZ-er voor een overtreding op Danny Kuijer die misschien wel rood waard was.

In de 88e minuut verliet Danny het veld en kwam Martijn Verkerk de laatste minuten vol maken. En toen vrijwel iedereen wel vrede had met een gelijkspel werd Mark van Oudbroekhuizen onreglementair de doorgang belet naar het doel en wees de overigens goed leidende scheidsrechter Knetsch naar de stip: penalty voor SVL! Het alles verlossende doelpunt werd op een perfecte manier door Selçuk Albayrak gemaakt. 1 – 0. De wedstrijd was bijna gespeeld toen Ismail Sardi van VVZ alsnog met 2 maal geel het veld moest verlaten en Geert-Willem wegens protesteren nog een gele kaart opliep. Bovendien werd in de 90e minuut Malolepszy (geblesseerd) nog vervangen door Marijn Kroodsma. Kortom: een wedstrijd waarin door beide ploegen hard werd gewerkt, maar waarbij ‘het maar niet wilde lukken’. Dus kwam SVL met dat ene doelpunt goed weg en bezet nu de derde plaats op de ranglijst.

De spelers:

Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Mark van Oudbroekhuizen – Frank Barte – Bastin Hofman – Walter Cremers – Danny Kuijer (Martijn Verkerk) – Joran Hofman – Selçuk Albayrak – Mehmet Kaya (Thomas Malolepszy) – Willem Baai