• U bent ingelogd als:

SVL – Roda 46     3 – 3     

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 11 maart 2017

Vanwege het overlijden van Danny van Brenk werd er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden en het was dan ook indrukwekkend stil die minuut die daarna gevolgd werd door een applaus.

SVL begon lekker enthousiast aan de klus tegen Roda 46 uit Leusden. Al in de 8e minuut loste Wouter van Hoof een schot op het doel, maar de bal belandde in de handen van de keeper. Maar zes minuten later lag de bal toch in het doel. Een prima opgezette aanval waarbij Thomas Malolepszy die weer eens één van zijn befaamde soloacties liet zien de aangever was en Willem Baaij eenvoudig kon scoren. Toch was aan de manier waarop Roda 46 de wedstrijd inging te merken dat het zich niet zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden en eerder een revanche wilde voor de nederlaag die SVL hen thuis had toegebracht. En toen in de 18e minuut SVL weer heel dreigend werd door dezelfde Baaij/Malolepszy-combinatie kwam Roda goed weg doordat de bal door de keeper gegrepen kon worden.

Toen twee minuten later door de verdediging van SVL een aanval werd afgeslagen, viel daarbij de bal ongelukkigerwijs voor de voet van een speler van Roda en werd het toch 1 – 1.

In de 24e minuut wist Walter Cremers de bal handig bij Selçuk Albayrak te krijgen, maar die schoot mis. Roda kreeg steeds meer vat op het spel en SVL ging daarentegen wat slordiger spelen en het was maar goed dat het nog maar 1-1 was bij de rust en men het er even over kon hebben…

Het leek er na de rust inderdaad op dat er een stevig woordje was gesproken want onze mannen gingen gelijk voortvarend aan de slag, wat echter nog niet direct tot een doelpunt leidde.

In de 54e minuut kreeg no.9 van Roda een gele kaart. En tot overmaat van ramp werd het ook nog 1-2 doordat een bal uit een corner werd binnen gekopt. Van beide kanten werd er hard gewerkt en moest er soms hard verdedigd worden en dat leverde Roda de tweede ‘gele’ op, nu voor hun n0.3 en een paar minuten later was no.6 de klos. In minuut 64 kopte Willem Baaij naast. In de 71e minuut ging Danny Kuijer eraf en kwam Martijn Verkerk. SVL drong steeds heftiger aan waarin Roda zich in de 76e minuut verslikte door een strafschop te veroorzaken. Thomas schoot raak ( 2-2 ) en SVL geloofde er blijkbaar weer helemaal in want ze bleven furieus aan de gang. Bastin Hofman liep in de 77e minuut tegen een gele kaart aan. Ook Roda zag nog licht in de verte en speelde alles of niets en wisten via een snelle uitbraak de 2-3 aan te laten tekenen. Er zijn dan nog negen minuten te spelen. Spannende laatste minuten werden het waarbij Roda zich tot het uiterste verdedigde om de winst mee naar huis te kunnen nemen en waar SVL er nog een schepje bovenop deed om verlies te voorkomen. En dat harde werken werd beloond want twee minuten voor het einde wist Mark van Oudbroekhuizen de van Martijn Verkerk aangereikte bal in het doel te werken: 3 – 3. En het had ook nog maar zo 4-3 kunnen worden in de allerlaatste minuut, maar helaas en hoe jammer miste Martijn een bijna niet te missen kans om er nog één in te knallen. Dat hadden we die wijnboer, maar nog meer SVL, zo graag gegund want dan had het gedeeld tweede gestaan omdat Merino’s gelijk had gespeeld.

Al met al een spannende wedstrijd.

De spelers: Paul Emons – Mark van Oudbroekhuizen – Frank Barte – Bastin Hofman – Danny Kuijer ( Martijn Verkerk) – Walter Cremers – Alex van Eem – Wouter van Hoof – Thomas Malolepszy – Selçuk Albayrak – Willem Baaij.

Volgende zaterdag naar VVZ49. Aanvang 14.30 u.

M.v.d.P.