• U bent ingelogd als:

SVL  –  Montfoort 2 – 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 12 november 2016

Al begon SVL een beetje onzeker en rommelig in de verdediging, kunnen we van de eerste helft toch zeggen dat ze met flink hard werken het de tegenstander zo moeilijk maakten dat die er ook niet goed doorheen kwam. Dat de gasten in de 23e minuut op 1- 0 kwamen was meer geluk dan wijsheid omdat de bal uit een corner in tweede instantie net niet voldoende opgeruimd kon worden en ook maar net over de achterlijn in het doel verdween. En eerlijk is eerlijk, daarna was Montfoort tot aan de rust de toch wat betere ploeg. Hoe anders was dat na de pauze. Er kwam een tot een tanden toe gewapend SVL-elftal uit de kleedkamer dat de overhand kreeg en dat dan ook met twee doelpunten bestendigde. Een spannende wedstrijd met over het geheel gezien een verdiende winnaar.

De eerste helft ging in die zin gelijk op dat beide ploegen de kleine kansjes die ze kregen niet konden verzilveren. In de 23e minuut kreeg Montfoort door een misser in de SVL-defensie een opgelegde kans maar de bal ging op de lat en uit. Dat ging in de daaropvolgende minuut toen zij een corner kregen anders, de eerst weggewerkte bal werd daarna wél in het doel gefrommeld en SVL keek tegen een 0 – 1 achterstand aan. In de 27e minuut produceerde SVL een prima aanval, maar de bal werd over geschoten. Maar één minuut voor de rust zou SVL zomaar op gelijke hoogte hebben kunnen komen want de bal ging op de stip. Selçuk Albayrak schoot hard in door het midden, maar de Montfoortse keeper wist de bal er via de lat uit te stompen. We gingen dus met een 0 – 1 rusten.

Wat een andere wedstrijd kregen we in de tweede helft voorgeschoteld. Wat Jan Gaasbeek tegen onze mannen heeft gezegd in de kleedkamer zal wel altijd een geheim blijven, maar het vertoonde spel bleek ineens van een heel ander allooi. Er was eigenlijk maar één ploeg meer die voetbalde en dat werd in de 51e minuut al beloond met een doelpunt. Het merkwaardige van dit doelpunt was dat het een kopie leek van het doelpunt dat Montfoort had gemaakt. Ook hier ontstond het uit een hoekschop en Bastin Hofman kopte raak, maar ook nu verdween de bal maar net over de doellijn en dat constateerde de scheids goed omdat hij op de goede plek stond om te kunnen zien dat de bal in zijn geheel over de lijn was.  1 – 1. In de daarop volgende minuten kreeg SVL de ene na de andere kans om de zaak in zijn voordeel te beslissen, zowel Thomas Malolepszy als Selçuk Albayrak misten beide een (bijna) niet te missen kans. Wouter van Hoof had bedacht dat, dat anders moest en haalde in de 62e minuut ongenadig uit en schoot van behoorlijke afstand keihard en over de keeper heen raak. Een fantastisch doelpunt van de man die we gerust de man van de wedstrijd mogen noemen want dit was niet zijn enige verdienste. 2 – 1 dus. Ook vermeld dient te worden dat de keren dat de Montfoorters voor Geert-Willem Merkens kwamen, deze zich niet liet verrassen, ofwel weer heel attent keepte door zelfs af en toe een heel knappe redding te verrichten.

In de 86e minuut verving Martijn Verkerk Selçuk Albayrak nog even. En ook Martijn kreeg nog een beste scoringskans in de 88e minuut, maar jammer genoeg lukte dat net niet.

SVL bleef de betere ploeg op het veld en daardoor kwamen er ook nog verschillende kansen. Het bleef echter bij 2 –  1. Door dit resultaat staat SVL nu op de vierde plaats op de ranglijst. Voor SVL waren er geen gele of rode kaarten, Montfoort daarentegen kreeg tweemaal geel.

Het team: Geert-Willem Merkens – Joran Hofman – Mark van Oudbroekhuizen – Frank Barte – Bastin Hofman – Walter Cremers – Thomas Malolepszy – Wouter van Hoof – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Mehmet Kaya – Danny Kuijer.

Volgende week vrij. 26 november uit naar JSV Nieuwegein. Aanvang 14.30 uur.

M.v.d.P.