• U bent ingelogd als:

SVL – DTS Ede   3 – 5

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag  25 maart

Het leek een heel leuke middag te worden voor SVL en aanhang, want als je al in de 4e  minuut op een 1-0 voorsprong komt, is de euforie dichtbij. Uit een vrije trap kwam de bal bij Danny Kuijer die een steekpass op Willem Baaij gaf, hij legde de bal voor de voeten van Selçuk Albayrak die toen behendig intikte. Maar het werd geen leuke middag voor SVL en aanhang, want al na negen minuten begon de ellende doordat Walter Cremers door zijn enkel ging en even later al vervangen moest worden.  Mehmet Kaya kwam erin.  Bovendien lag de bal een minuut later door een doelpunt van DTSer Anouar Tmim in het net achter Geert-Willem Merkens die net weer in het doel stond na een wekenlange blessure. Weg voorsprong. Er werd ook niet erg goed gevoetbald en daardoor ontstonden er vaak ongelukkige en onnodige slordigheden die overtredingen tot gevolg hadden. Zoals in de 14e minuut toen een speler van DTS onreglementair tegen het kunstgras werd gewerkt en de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees: penalty en Mark Molenaar maakte de 1-2. Joran Hofman kreeg er geel voor en alle euforie was verdwenen.  Vooral doordat SVL het voetbal zoals we dat bijvoorbeeld vorige week in de tweede helft bij VVZ zagen, niet  kon brengen.  DTS wist zijn voorwaartsen telkens goed te bedienen en bij één van die aanvallen schoot Mart de Jong van behoorlijke afstand een door de wind gedragen bal over de iets te ver voor zijn doel staande Langbroekse keeper heen en het stond zowaar in de 23e minuut al 1-3.

En of de ellende al niet groot genoeg was; Wouter van Hoof moest er in de 30e minuut ook geblesseerd van af. Een gehavend middenveld was het gevolg. Zijn vervanger was Anis El Makrini. De scheidsrechter van dienst, de heer R. Luinge, deelde in de 33e en in de 34e minuut gele kaarten uit aan de Edenaren Jesse Buikema, Mohamed Laukili. Het had net voor de rust ook nog 1-4 kunnen worden, maar de schutter was vergeten te krijten want al stond hij alleen voor de keeper, de bal ging behoorlijk naast.

Rust.

Het kleine beetje hoop dat je nog kan hebben bij 1-3 werd in de 55e minuut in de grond geboord omdat DTS er na weer een prima aanval 1-4 van maakte. In de 63e minuut moest Willem Baaij er ook af en kwam Martijn Verkerk om de aanval van nieuwe impulsen te voorzien. Dat bracht DTS kennelijk op het idee om er 1-5 van te maken wat zij in de 69e minuut dan ook deden. In het laatste kwartier van de wedstrijd bracht de trainer van DTS nog drie nieuwe spelers in het veld, maar juist toen sloeg SVL genadeloos terug: Selçuk 2-5 en Selçuk 3-5. Hij heeft hiermee zijn tweede hattrick binnen. Als de wedstrijd een uur langer had mogen duren was het misschien nog gelukt. Maar kom daar maar eens om bij meneer Roelof Luinge.

SVL heeft de tweede plaats door deze uitslag moeten inleveren voor de vierde plaats.

Spelers: Geert-Willem Merkens – Joran Hofman – Frank Barte – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers ( Mehmet Kaya) – Thomas Malolepszy – Wouter van Hoof ( Anis El Makrini) – Selçuk Albayrak – Alex van Eem – Willem Baaij ( Martijn Verkerk). M.v.d.P.

Volgende week, 1 april krijgen we Zuidvogels. Aanvang 14.30 u.