• U bent ingelogd als:

SVL – DTS        2-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 23 september 2017

Eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Vorig jaar wist SVL niet te winnen van DTS. Thuis werd het nog een gelijk spel, maar uit was DTS veel te sterk en verloor SVL met 3-5. Maar dit is een nieuw seizoen en dat betekent nieuwe kansen. Ondanks het feit dat DTS in de eerste helft het betere van het spel had, hadden de Langbroekers zeker drie opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Maar ook DTS had met wat meer geluk, of moeten we zeggen met wat meer precisie in de vierde minuut de leiding kunnen nemen toen zij vanaf de rand van het zestienmetergebied een vrije trap mochten nemen. Die poging werd verijdeld met een corner als gevolg die ook geen voordeel opleverde. Twee minuten later was er de eerste kans van SVL, maar de bal vloog net voorlangs uit. Het duurde tot de 31e minuut dat Selçuk Albayrak zijn inzet ook maar net zag mislukken doordat ook deze bal aan het doel voorbij vloog.

De rust ging in met een nul-nulstand op het bord.

In de 56e minuut kreeg Alex van Eem de bal aangespeeld vanuit de diepte en hij kon alleen op de keeper van DTS af. Helaas kreeg hij de bal bij het opbrengen tegen zijn knie en die was toen gewoon voor de doelman. Drie minuten later was er een aanvaring tussen wat spelers en Alex van Eem bleek de schuldige te zijn volgens de prima leidende scheidsrechter Vink die daar een gele kaart voor presenteerde. In de 61e minuut scoorde DTS. Een niet onverwacht doelpunt omdat zij op dat moment duidelijk de overhand hadden in de wedstrijd. Maar SVL bleef er wel voor gaan maar het schot dat Willem Baaij twee minuten daarna loste verdween helaas in de handen van de goede DTS-keeper. In de 69e minuut haalde trainer Koorn Martijn Verkerk eraf en maakte Aziz Salama zijn opwachting. Het spel speelde zich nog steeds merendeels op de helft van SVL af en het gevolg was dat  de 0-2 verscheen op het scorebord.

Een genadeslag? Zeker niet want SVL ging nog strijdvaardiger de confrontatie aan en een minuut nadat de bal van de middenstip weer rond ging schoot Walter Cremers de bal haarscherp naar voren waar Robin Jansen iedereen in de luren legde, inclusief de keeper en de anschluss-treffer was een feit: 1-2. Even later kwam er een dubbele wissel: Anis el Makrini die net daarvoor licht geblesseerd werd door een aanvaring met een DTSer werd vervangen door Mitchel de Vaal en Willem Baaij maakte plaats voor Danny Kuijer. In de 83e minuut maakte Mitchel zijn beurt meer dan waar door een prima pass op Selçuk Albayrak die de stand op 2-2 schoot. In de 86e minuut was er een terechte rode kaart voor een DTS-speler die er flink oplos tackelde.  En in de allerlaatste minuut had het ook nog 3-2 moeten worden door twee opgelegde kansen, maar net niet is helemaal niet. We moeten tevreden zijn met deze uitslag en we zien met belangstelling uit naar de volgende partijen want we hebben het gevoel dat er met dit team veel meer inzit.

 

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Anis el Makrini (Mitchel de Vaal) – Alex van Eem – Walter Cremers – Robin Jansen – Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Selçuk Albaurak – Willem Baaij (Danny Kuijer).

 

Aankomende zaterdag naar Doorwerth waar DUNO de tegenstander is. Aanvang 15.00 uur.

M.v.d.P.