• U bent ingelogd als:

SVL – de Merino’s       0 – 1 

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 3 december 2016

In de 7e minuut was het SVL die iets van een aanval wist op te zetten en waaruit weliswaar niet gescoord werd, maar wel veel wil om er iets van te maken uitstraalde. Na nog geen kwartier spelen trok de scheids de eerste gele kaart. Die was voor Danny Kuijer en even later voor één van de Merino’s. En het zouden niet de laatste zijn, deze scheidsrechter Duindam speelde voor Sinterklaas in het uitdelen van kaarten (7 in totaal). Het zal wel aan de datum gelegen hebben. In de 38e minuut werd een bal niet goed weg gekopt door een verdediger van SVL, die landde namelijk op het hoofd van een van de tegenstanders die hem maar al te graag in het doel van Geert-Willem Merkens wilde knikken, maar die plukte de bal behendig uit de lucht. Het was Thomas Malolepszy die nadat hij voor protesteren al geel had gehad, zijn tweede opliep voor het onderuithalen van een opponent en dus met rood kon verdwijnen. In de 43e minuut wist Mark van Oudbroekhuizen maar net een gevaarlijk schot op het doel onschadelijk te maken, al kostte dat een hoekschop. Die leverde verder geen nadeel op. Van beide kanten werd er hartstochtelijk naar openingen gezocht, maar zoals gezegd, dat lukte maar niet, of niet voldoende.

Na de rust bleek Danny Kuijer in de kleedkamer achter gebleven te zijn en kwam Willem Baaij. Negen minuten later trok Mark van Oudbroekhuizen onreglementair aan de noodrem wat hem geel opleverde en Merino’s een penalty. Joop de Bruin wist die te verzilveren en SVL keek tegen een achterstand aan waardoor er met een man minder en die achterstand veel werk te doen was. In de 74e minuut ging Mehmet Kaya eraf en werd vervangen door Bram Peeters. De vrije trap die SVL net buiten de 16 kreeg werd helaas door Willem Baaij naast geschoten en zo’n net-niet overkwam Selçuk Albayrak een kwartier later ook toen hij strak over de kruising schoot.  De Merino’s kwamen af en toe ook aan schot op het doel toe, maar die misten eveneens. Ook de poging van Willem Baaij die de keeper wat te ver voor zijn doel zag staan mislukte, al was die maar net aan de buitenkant paal. In de 85e minuut kwam onze pinchhitter Martijn Verkerk voor Walter Cremers. Weer een minuut later schoot Wouter van Hoof een vrije trap vanaf zo’n dertig meter maar net over. En kort voor het einde van match tikte Geert-Willem nog een gevaarlijk op de doel geschoten bal de goede kant op. Een pittige wedstrijd met aan beide kanten veel ‘bijna’s’ die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Het resultaat is wel dat SVL nu een plaatsje zakt op de ranglijst en nu 5e staat of eigenlijk gedeeld 4e.

 

De spelers: Geert – Willem Merkens – Joran Hofman – Mark van Oudbroekhuizen – Frank Barte – Bastin Hofman – Walter Cremers (Martijn Verkerk) – Thomas Malolepszy – Wouter van Hoof – Selçuk Albayrak – Mehmet Kaya (Bram Peeters) – Danny Kuijer (Willem Baaij).

 

Volgende week naar AFC in Amsterdam tijd: 14.45 u.

 

M.v.d. P.