• U bent ingelogd als:

SVL – AJAX = 3 – 5

Geplaatst in Wedstrijdverslagen


7 mei 2016

De strohalm die SVL zou hebben kunnen pakken om de nacompetitie te ontlopen afgelopen zaterdag, was er toch te veel aan. De wedstrijd ging met 3 – 5 verloren. Het was al gauw duidelijk dat Ajax de betere ploeg was. Het absolute hoogtepunt van de match was misschien wel dat Martijn Verkerk die al sinds 21 maart 2015 niet meer in het veld had gestaan wegens een vervelende blessure en in de 75e minuut inviel voor Thomas Malolepszy, gewoon weer zijn doelpuntje meepikte alsof hij niet weg was geweest.

Ajax maakte direct duidelijk waarvoor het gekomen was en kwam in de eerste minuut al bijna op voorsprong, het schot ging echter rakelings voorlangs. Ze bleven gevaarlijk met twee razendsnelle buitenspelers, maar onze verdedigers konden lange tijd stand houden. In de 15e minuut was het weer bijna raak en in de 23e minuut kon onze invalkeeper Paul Emons een schot van Ajax prima pareren terwijl de tweede kans die toen ontstond over geschoten werd. In de 26e minuut scheen het dan toch raak, ware het niet dat de goal afgekeurd werd omdat er even daarvoor een overtreding was geconstateerd door de scheidsrechter. Net als in de wedstrijd van vorige week kwam SVL op voorsprong door een benutte strafschop in de 27e minuut, nadat Ali Alkan onderuit was gehaald in het strafschopgebied. Rik van Leeuwen heeft daar nooit moeite mee en de 1 – 0 prijkte op het scorebord en het hanengekraai was niet van de lucht.

Zoals gezegd, Ajax had het betere van het spel, maar dat wil niet zeggen dat SVL niets deed. Zoals in de 32e minuut toen Alex van Eem ‘er door was’ en oog in oog met de keeper van Ajax kwam te staan, doch de bal naast schoot. Ajax bleef aandringen met geraffineerd spel en het was zeker ook aan Paul Emons te danken dat het nog 1 – 0 was, hij verving G.W. moedig en goed. Maar dat het een keer verkeerd ging aflopen was te verwachten en gebeurde in 43e minuut toen Joost Heij vanuit een corner inkopte: 1 – 1. Dat was jammer, want het is leuk om de rust met een voorsprong in te gaan. Die wens ging alsnog in vervulling omdat Ali Alkan uit een prima voorzet van Thomas Malolepszy de bal ineens op zijn slof nam en geweldig inschoot, dus 2 – 1 en nog geen minuut later zou het zomaar 3 – 1 geworden kunnen zijn als dat schot niet net naast was gegaan.

Ook na de rust hetzelfde beeld, veel Ajax en dat leidde in de 57e minuut tot 2 – 2 door een doelpunt van Kenneth Misa-Denso. Helaas moest Rik van Leeuwen er in de 61e minuut geblesseerd vanaf – en dat is een serieus gemis achterin – en Danny Kuijer verving hem. Ook bij Ajax werd er gewisseld, no.10 vertrok en no.18 kwam. In de 64e minuut maakte Ajax 2 – 3 en dat wilde SVL nog niet op zich laten zitten en 5 minuten later was het alweer 3 – 3, maar omdat hier uit buitenspelpositie was gescoord werd de goal afgekeurd. Ook dat nog… In de 75e minuut was er applaus want Martijn Verkerk (voor Thomas) keerde dus terug en er was weer volop hoop. De Ajacieden zetten door, want die wilden kennelijk meer, wat hen in de 78e minuut ook lukte en ze lieten de 2 – 4 aantekenen. Joran Hofman werd verruild voor Bram Peeters en in minuut 79 kreeg SVL een vrije trap, omdat hun no.4, Roy Deken (gele kaart), Wesley de Laat onderuit haalde. In de 80e minuut rondde Martijn Verkerk een aanval van SVL af door de 3 – 4 op zijn naam te zetten. In de 85e minuut maakte invaller Stanley Akoy van Ajax er nog 3 – 5 van.

De elf: Paul Emons – Roben Schenk – Rik van Leeuwen (Danny Kuijer) – Frank Barte – Joran Hofman (Bram Peeters) – Walter Cremers – Thomas Malolepszy (Martijn Verkerk)- Roy Versluis – Ali Alkan – Alex van Eem – Wesley de Laat.

Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie. Uit bij en in Putten, kom en moedig ze nog een keer aan, dat hebben ze toch wel verdiend? Aanvang 14.30 uur.