• U bent ingelogd als:

SVL 1 – AFC 1             4-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 13 mei 2017.

Met in het achterhoofd de  mogelijkheid dat nacompetitie voor promotie nog zou kunnen als SVL zelf won en Montfoort en DTS punten zouden verspelen, werd er voortvarend gestart in de wedstrijd tegen AFC dat vorige week al kampioen was geworden. Er was namelijk nauwelijks een minuut gevoetbald toen Mark van Oudbroekhuizen een prachtige soloactie  ondernam die hij ook nog eens afrondde met een doelpunt: 1-0.

AFC probeerde vakkundig iets terug te doen maar het lukte maar af en toe om tot een kans te komen. Door een handsbal van de SVL-keeper kreeg AFC in de 17e minuut op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap, maar die ging ruim over en ook het schot uit een goede aanval in 26e minuut koos de te hoge weg. SVL was dreigender en combineerde er aardig op los en dat had tot gevolg dat Selçuk Albayrak in de 32e minuut de keeper van AFC op zijn pad vond die de bal van zich af liet stuiten en waardoor Alex van Eem die bal zo maar binnen kon lopen en SVL leidde met 2-0.  Diezelfde Alex van Eem liep nog wel net voor de rust tegen een gele kaart.

Na de rust drong AFC sterk aan en was SVL de regie even kwijt. En toen Selçuk Albayrak een goede scoringskans niet benutte, was het AFC dat in de 56e minuut wel raak kopte 2-1. Drie minuten later was er weer een geweldige kans voor SVL, maar nu was het Walter Cremers die voorlangs schoot. Met applaus verlieten in de 59e minuut Thomas Malolepszy en Joran Hofman die hun laatste wedstrijd voor SVL hadden gevoetbald de arena en voor hen kwamen Willem Baay en Martijn Verkerk.Toen de Graaf voor AFC in de 66e minuut de 2-2 aantekende leek de wedstrijd totaal gekanteld. In de 70e minuut zat het werk er voor Rik van Leeuwen op en hij verliet het veld en Mehmet Kaya kwam erin.  Tegen het einde van de wedstrijd kreeg SVL weer vat op het spel en om dat te demonstreren toverde Frank Barte een paar mooie bewegingen tevoorschijn en bediende Selçuk Albayrak waardoor deze de 3-2 kon maken. Om het helemaal mooi af te sluiten gunde Willem Baay onze pinchhitter Verkerk ook zijn doelpunt waardoor deze laatste wedstrijd van het seizoen met een mooie stand van 4-2 eindigde.

De spelers: Geert-Willem Merkens – Mark van Oudbroekhuizen – Rik van Leeuwen ( Mehmet Kaya) – Frank Barte – Bastin Hofman – Walter Cremers – Thomas Malolepszy (Willem Baay) – Joran Hofman ( Martijn Verkerk) – Selçuk Albayrak – Alex van Eem – Danny Kuijer.

M.v.d.P.