• U bent ingelogd als:

Sven van Vuuren “on fire” met zes goals

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Als Kockengen naar Maarssen komt, gaat de zon schijnen. Vorig seizoen werd er onder het genot van de nazomerzon gewonnen tijdens de seizoens-ouverture en ook deze zaterdag scheen het zonnetje op sportpark Daalseweide. Ook nu werd er gewonnen en scheen de zon ook figuurlijk, want na de 2-0 vorig seizoen werd het nu maar liefst 9-1.


Maarssen wilde zich revancheren voor de uitglijder bij Nita en zette Kockengen direct onder druk. De wedstrijd speelde zich uitsluitend af op de helft van de geel-zwarten en na een aantal onbenutte kansen waren het Wesley Suister en Wesley van Zoolingen die de score openden. De 2-0 ruststand was een magere afspiegeling van het wedstrijdbeeld, want Maarssen domineerde en Kockengen hield tegen.


Toen net na de rust opnieuw Suister het net vond, was de wedstrijd gelopen, Maarssen nam echter geen gas terug en in de laatste 35 minuten werd er nog zes keer gescoord. Op zich al bijzonder want dat betekent: elke 6 minuten een doelpunt. Veel opmerkelijker was echter het feit dat alle goals gescoord werden door één speler: routinier Sven van Vuuren. Vrije ballen, kopballen, schoten, alles veranderde in goud en zo kon Maarssen de grootste competitie-uitslag in jaren noteren: 9-1.


Maarssen speelde gedreven en geconcentreerd en met deze uitslag kan verder gebouwd worden. Er moet overigens niet teveel waarde gehecht worden aan de hoogte van de uitslag, want Kockengen miste door een bruiloft een aantal vaste krachten.


Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Olympia in Hilversum. Dat zal een meer serieuze testcase gaan vormen voor de mannen van Maarssen.