• U bent ingelogd als:

Sven van Rossum leidt Valleivogels naar zege op Lelystad ‘67

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na afloop van de wedstrijd Lelystad ’67 tegen Valleivogels was Sven van Rossum met twee doelpunten de grote man aan de kant van de bezoekers. Nadat Willem Jelle Bos zijn ploeg op voorsprong had geschoten, wist Van Rossum als invaller twee keer doel te treffen en bracht hiermee zijn ploeg de overwinning: 1-2. Ook doelman Sven Hardeman had een groot aandeel in deze winstpartij want hij wist met een paar bijzonder mooie reddingen zijn ploeg op de been te houden.

Hoofdtrainer Dennis van der Steen moest in aanloop naar dit duel een beetje puzzelen op zijn basiself. Wilbert Thomassen, Remco van de Fliert, Jordy Liefting en Corwin Broekhuizen waren afgelopen week op vakantie, terwijl Nick Engelen een schorsing uit zat. De eerste twee genoemde voetballers begonnen wel op de bank bij Valleivogels. Friso Drewes, Anass Akharouid en Jelle Staal mochten in de startopstelling beginnen.

In het eerste half uur viel er weinig te beleven in Lelystad. Op het zwaar bespeelbare veld zag Stefan van den Brink zijn inzet geblokt worden en de kopbal van Jelle Staal ging over het doel van Milan Leibbrand. Verder waren er geen noemenswaardige feiten voor beide doelen. In de 31e minuut kon de eerste grote kans genoteerd worden .Rémon Liefting stuurde Stefan van den Brink weg, maar keeper Leibbrand kwam als winnaar uit de strijd.

De ploeg van trainer Burak Yargan deelde een aantal speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Nadat Friso Drewes zijn inzet naast het doel zag gaan, kreeg de thuisploeg tien minuten voor het rustsignaal een mogelijkheid, maar de kopbal van Youssof Tokhi verdween in het zijnet.

Tegen de verhouding in kwam Lelystad ’67 in de 42e minuut op voorsprong. De A1-junior Willem Jelle Bos was al vaker een plaaggeest geweest voor de verdedigers van Valleivogels, maar nu verscheen hij alleen voor goallie Sven Hardeman. Bos maakte geen fout en strafte de onzorgvuldigheid van Valleivogels op het middenveld genadeloos af: 1-0.

In het tweede bedrijf mocht Shaquille Williams bij de gastheren het veld betreden voor Andy van Beveren. De gasten uit Scherpenzeel kwamen agressief uit de kleedkamer en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Jelle Staal zag zijn kopbal over de deklat gaan. Aan de andere kant kreeg Willem Jelle Bos ook een kopkans, maar deze ging naast het doel van Hardeman. In de 57
e minuut kreeg Bos weer een goede mogelijkheid. Ronnie van Essen kon de bal niet goed wegwerken in het zestienmetergebied en Bos kreeg hierdoor de kans, maar de inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal.

Na 62 minuten voetballen eiste keeper Sven Hardeman de hoofdrol op. Wederom was het Willem Jelle Bos die een grote kans kreeg, maar Hardeman wist zijn doel met een prachtige reflex schoon te houden.

Oefenmeester Dennis van der Steen bracht in de 63e minuut Sven van Rossum voor Anass Akharouid. Het verhaal van Van Rossum is inmiddels bekend bij iedereen. Op 16 november 2016 raakte de spits zwaar geblesseerd aan zijn knie. Een operatie volgde en na meer dan een jaar revalideren mocht hij weer het veld betreden in een officiële wedstrijd voor het vlaggenschip van Valleivogels. De supporters gingen nog maar eens achter hun ploeg staan en ook het elftal leek een impuls te krijgen door de inbreng van Van Rossum. Drie minuten later al stond de spits oog in oog met Leibbrand, maar wist hij de bal niet voorbij de doelman te krijgen. Dit was voor Van der Steen wel het sein om wat meer druk op het vijandelijk doel te kunnen krijgen en bracht Wilbert Thomassen voor Rémon Liefting. In de 68e minuut kon dan eindelijk de gelijkmaker bejubeld worden. In een scrimmage wist Sven van Rossum de bal als laatste te raken en scoorde hiermee een zeer belangrijke treffer: 1-1.

Van Rossum liet zich veelvuldig zien en bracht Jelle Staal met de punt van de schoen in stelling. Staal kon echter net niet het juiste vervolg geven. Met nog twintig minuten te spelen kwam Remco van de Fliert in het veld voor Stefan van den Brink. Direct na de wissel liet Sven Hardeman zijn kunnen zien en had een mooie redding in huis op de inzet van Willem Jelle Bos.

Met officieel nog zes minuten te voetballen liet Sven van Rossum zien waarom hij een spits is. Het schot van Wilbert Thomassen kon door sluitpost Milan Leibbrand opgepakt worden, maar tot ontsteltenis van iedereen die Lelystad ’67 een warm hart toedraagt, liet hij de bal los. Van Rossum zag dit allemaal gebeuren en gleed naar de bal toe om het leer over de lijn te tikken: 1-2.

De overwinning bleek binnen, maar van opgeven wilde de thuisploeg niet weten. In de 93e minuut kreeg Youssof Tokhi nog een geweldige kans, maar Sven Hardeman wist op katachtige wijze de inzet te keren.

Hiermee boekte Valleivogels een verdiende overwinning op Lelystad ’67 waarbij twee personen de hoofdrollen opeisten. Sven van Rossum kende met twee doelpunten natuurlijk een prachtige terugkeer in het eerste elftal en Sven Hardeman hield zijn ploeg op de been met fantastische reddingen.

Zaterdag 10 februari 2018 zal het restant van de wedstrijd tegen Blauw Geel ’55 gespeeld worden. De wedstrijd werd op 18 november 2017 in de 35e minuut gestaakt vanwege de blessure van de scheidsrechter. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Peppelensteeg te Ede en begint om 15.00 uur.