• U bent ingelogd als:

Sven Slop nieuwe A1 trainer/coach ASC Nieuwland seizoen 2016-2017

Geplaatst in Clubnieuws

 

Sven Slop (23) wordt volgend seizoen de nieuwe A1 trainer/coach van ASC Nieuwland.

Slop heeft zelf bij ASC Nieuwland gevoetbald tot zijn 19e jaar. Al op jonge leeftijd heeft hij mede door een vervelende blessure gekozen voor het trainerschap. 

Hoofd Jeugdopleiding Vincent van der Hooff:
“Wij willen graag kwalitatief goede trainers vastleggen die echt voor de club kiezen. De overeenkomst met Nieuwlander Sven Slop past daar volledig in. Sven is een jongen van de club die de afgelopen vijf jaar veel in zichzelf geïnvesteerd heeft en zich enorm heeft ontwikkeld als trainer. Zijn visie en kijk op het opleiden van onze jeugdtalenten in de A-junioren past exact bij de door Nieuwland ingeslagen weg”.

Sven Slop:
“Na mijn avontuur bij de jeugd van FC Utrecht ben ik er klaar voor om opnieuw een eigen jeugdteam te begeleiden en spelers zowel individueel als in teamverband beter te maken. Na diverse gesprekken bij diverse clubs heb ik bewust gekozen voor ASC Nieuwland. De filosofie van de jeugdopleiding, waarbij de individuele ontwikkeling van spelers het uitgangspunt is, spreekt mij erg aan. Daarnaast stromen er de komende seizoenen een groot aantal talentvolle voetballers door naar de A1, waar ik graag mee wil werken“.

Trainersloopbaan
Slop is al eerder actief geweest bij ASC Nieuwland als trainer van de MC1, E2, E1 en A2. De afgelopen drie jaar heeft hij bij FC Utrecht O15 en O11 gewerkt. Eerst als stagetrainer en later als assistent-trainer. Daarnaast heeft hij het TCIII- en TCII-diploma gehaald en is hij voornemens om ook zijn TCI-diploma te gaan behalen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Slop al een mooi lijstje van teams op zijn CV staan. De A1 van ASC Nieuwland is een logische volgende stap in de carrière van deze jonge ambitieuze trainer.