• U bent ingelogd als:

SV Houten-Delta Sports, eindelijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Uitslag: 1-3

…is het zo ver. De eerste officiële krachtmeting tussen SV Houten en Delta. De omstandigheden zijn prima en met zo’n 1000-1200 toeschouwers is goed gehoor gegeven aan de oproep van beide verenigingen om deze kraker/derby bij te wonen. Het wordt een sfeervol en sportief gebeuren met het nodige vuurwerk vóór (fans) en tijdens (spelers) de wedstrijd.

Houten gaat de eerste minuten goed van start en zet Delta flink onder druk. Een vrije trap rand strafschopgebied dwingt Delta om direct goed bij de les te zijn. Delta komt langzamerhand in zijn spel en wordt steeds sterker. Het verschijnt steeds vaker voor het doel van Houten maar weet het ontstane overwicht niet te benutten. In de 32e min een prachtige actie van Lennart. De fans van Delta staan al op om te juichen, maar zien de bal 10 cm naast het doel rollen. Dan in de 37e min. stuurt Berend Bram met een steekbal door het midden Casper weg. De doelman twijfelt een moment te lang en zo krijgt Casper zijn teen tegen de bal en scoort de 0-1. Het is een open wedstrijd geworden waarin beide elftallen het voetballend proberen op te lossen. Bij Delta lukt het beter dan bij Houten.

De 2e helft is duidelijk voor Delta. Het krijgt steeds meer kansen. Zeker drie ervan ondergaan hetzelfde lot als de bal van Lennart in de 1e helft en zo blijft Houten een grotere achterstand bespaard. In de 70e min. is er niets meer aan te doen: opnieuw wordt Casper aangespeeld en met een schuiver passeert hij opnieuw de goalie 0-2. Een kleine vijf minuten later volgt de hattrick van Casper. Dave speelt zijn man uit en geeft de bal mee aan Casper, deze sprint zijn mannetje eruit en scoort zijn derde: 0-3. Even later krijgt Casper zijn publiekswissel, onder een klaterend applaus verlaat hij het veld.

De warmte zorgt ervoor dat Delta, in tegenstelling tot afgelopen dinsdagavond, het snelle spel enigszins moet bekopen. De laatste tien minuten moet het gas terugnemen. Wanneer Remco voor een blessurebehandeling langs de lijn staat en de concentratie even weg is scoort Houten in de 81e min met een fraaie goal de 1-3. Houten leeft even op, maar al snel blijkt dat Delta de overwinning niet meer gaat weggeven.

Een dik verdiende zege voor Delta na een aantrekkelijke wedstrijd.

De 3e helft, op het terras waar het goed toeven is, wordt onder het genot van een biertje de sportieve banden verder aangetrokken. Misschien geen 20-jaar meer wachten tot een volgende treffen…

Opstelling: Stan Wennekes, Joey van der Horst, Remco Helms, Tim van Beek, Sander de Borst, Berend Bram Heinen, Guido Burkstra (Kevin Adamzek), Harmen van Genderen, Casper Verboon (Stefan Dijs), Lennart Dubbeldam en Domenique Pellegrom (Dave Pieterse).
Wisselspelers: Teun Heuvelink, Timon van Genderen, Bas Geurts

Scoreverloop: 0 -1, 0-2 en 0-3 Casper Verboon, 1-3

Mede door deze overwinning gaat Delta door naar de volgende bekerronde, die op 24 oktober gespeeld wordt.