• U bent ingelogd als:

Super nerveus Hees legt beslag op de derde plaats

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valkenburg: ‘ En nu vooral genieten van de nacompetitie’

In een wedstrijd die niet om aan te gluren was heeft Hees zaterdag de derde plaats vastgehouden die recht geeft op de nacompetitie voor promotie. De ruim 400 toeschouwers waren gekomen voor spektakel, maar zagen arbiter Jager als beste man van het veld.

‘ Het was echt een verschrikking vandaag’, aldus coach Harold Valkenburg. De thuisclub speelde super nerveus en tegenstander Eemboys was niet naar Soest gekomen om de punten cadeau te geven. Pas na een kwartier voetbal was er een doelpoging van Leroy Voskuilen en een afstandschot van aanvoerder Timo Timmer op de lat. Verder was er het eerste part bitter weinig te beleven, op een dot van een kans na voor Eemboys. Maar Michael van de Meer schrok er van en zag doelman Barry Looysen ingrijpen.

Ook de onderbreking van vijftien minuten bracht geen soelaas. Hees kabbelde voort. Er kwamen wel wat kansjes voor Wesley Haasjes en Koen Schimmel, maar die konden doelman Raymon Koops niet verontrusten. Het duel brak pas echt open na de tegentreffer van Nathan van Gisbergen. Want nadat Koen Schimmel in de zestien meter was onderuit gehaald knalde Haasje de strafschop snoeihard in: 1-1. Het leek erop dat de beide trainers het op een akkoordje hadden gegooid. Maar de uitvoering daarvan liep niet perfect. Die boodschap was bij hun pupillen niet goed doorgedrongen. Beide ploegen bleven gewoon voor de winst gaan en daar profiteerde Hees het meest van. Nadat Schimmel, voor leeg doel, de paal teisterde was het Bart van Hornsveld die fabelachtig inschoot: 2-1. ‘ Gewoon proberen en knallen. Ik ben geen echte trapspecialist, maar deze zat er mooi in’, verklaarde de schutter later. Het ijs was gebroken bij de Soesters. De derde treffer via Schimmel werkte bevrijdend. Ook het publiek leek opgelucht, want eindelijk kwam er na die 3-1 meer sfeer op het sportpark met het besef dat Hees als enige Soester voetbalclub dit seizoen voor de prijzen gaat.

Genieten van de nacompetitie

Veel blijdschap na afloop in het roodwitte kamp. De derde klasse lonkt voor de ploeg van Valkenburg. Zijn pupil Van Hornsveld heeft zin in het toetje: ’ We gaan gewoon kijken hoe ver we komen. We zien het wel, maar gaan het zeker proberen. Het is een jonge ploeg. De sfeer is super.’ Valkenburg gaat daar in mee: ‘ Wij hebben erg goed gepresteerd met dit materiaal. Bijna het hele seizoen op de derde plaats staan is uitstekend. Altijd leuk voor een trainer om in je eerste seizoen bij een club zoiets te bereiken. Nu moeten we gaan genieten van de extra wedstrijden. Er is ons geen druk opgelegd van buitenaf. En dat is alleen maar goed.’