• U bent ingelogd als:

Strijdvaardig SCH ’44 wint ook bij Kampong

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Foto: Ruud Voest

SCH’44 had haar laatste twee wedstrijden voor de winterstop tegen Hooglanderveen en Pancratius verloren. Tijdens de winterstop werd de speelwijze veranderd en werden er prima oefenpotjes gespeeld tegen RVVH en s’Gravenzande. Zodoende werd er vertrouwen getankt. In de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Kampong werd het goede spel doorgezet, echter de 1-2 nederlaag was behoorlijk geflatteerd. Na deze wedstrijd werd steeds meer duidelijk, dat op deze speelwijze doorgaan, een prima keuze is geweest. Er werd na Kampong niet meer verloren!

Na 5 overwinningen en 2 gelijke spelen moesten we wederom aantreden tegen Kampong. De ene ploeg die makkelijk scoort, Kampong deed dit al 70 keer, tegen de ploeg die volgens velen het mooiste voetbal speelt. Kampong had zich tegen SCH aangepast, zelden opereren ze met 2 spitsen, nu wilde zij duidelijk meer bezetting op hun middenveld krijgen zodoende daar de slag niet te verliezen.

Het was een mooie, spannende wedstrijd. Doordat beide teams er vol voor gingen werden er nog weleens domme fouten gemaakt. Toch door het snelle tempo en de spelopvattingen van met name SCH’44 werd het een mooie pot om naar te kijken. Na 4 minuten spelen was er meteen voor SCH een grote kans. Tom v.d. Linden ging er aan de linkerkant langs en zijn scherpe voorzet werd net gemist door Dennis de Bree waarna Mitch Maas de bal net naast schoot. Circa 10 minuten later werd Tom diep gestuurd door Freek van Driel, helaas ging de bal net over. De kans die Kampong kreeg kwam voort uit een slippertje van de prima spelende Freek, gelukkig zonder gevolgen voor de Harmelenaren. SCH’44 was de makkelijker voetballende ploeg, Kampong moest hard werken om bij te blijven. SCH kreeg een aantal kleine kansjes maar zat wel prima in de wedstrijd.

In de tweede helft begonnen beide teams slordig. Toen SCH in de 48e minuut een voorzet niet lekker weg kreeg, was de afvallende bal voor een speler van Kampong, die de 1-0 wist te scoren. Achter tegen Kampong, de meesters van de counter, de omschakeling, de doeltreffendheid dan van hen, tuinen we er dan weer in?
Dan heb je even hulp nodig. Wie kan dat beter dan oud Kampong speler Oussama Lahri? Hij was sowieso, samen met de zeer goed spelende Kristiaan van Vliet, de beste speler van het veld. Oussama wist vanaf de zijkant een vrije trap a la Lasse Schöne binnen te schieten, zo de verre hoek in. Op gelijke hoogte en de geel/zwarten weer verder met jagen naar meer.
Gelukkig werd nog een vermeende handsbal in het doelgebied weggewuifd door de prima leidende scheidsrechter. Kort hierna ging Giovanni Nicolaas prima door vanaf de rechterkant, legde hij keurig terug op de inlopende Dion de Lange, die de 1-2 binnen schoot. Daarna moest Nick nog 1 keer handelend optreden maar wist SCH door niet alleen te verdedigen maar ook door zelf nog wat kansen te creëren redelijk eenvoudig de slotfase door te komen.

Al met al een prima resultaat. Naast het goede voetbal valt de strijdbaarheid echt iedereen op! Erg mooi om dit te zien. Tegenstanders zijn allemaal verbaast dat dit gebeurt omdat er eigenlijk toch niks te winnen valt voor jullie. Daar denkt de staf en de spelersgroep anders over.
Soest SO speelde gelijk tegen Elinkwijk en SDZ wist wel te winnen bij PVCV. We moeten nog vol aan de bak. Over anderhalve week is Soest de volgende tegenstander. Komend weekend zijn we vrij.