• U bent ingelogd als:

Strijdlustig Hees pakt volle buit tegen ‘t Gooi

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valkenburg: ‘We speelden vandaag op zijn Heziaans’

Of de gezamenlijke spaghettimaaltijd de Hees-selectie op scherp heeft gezet blijft de vraag. Feit was dat de ploeg van coach Harold Valkenburg zaterdag met een zuidelijk temperament uit startblokken schoot.

Na het echec van vorig week tegen Cobu Boys, waar de roodwitten door de ondergrens zakten, wilde de ploeg zich overduidelijk revancheren. Het hoger geklasseerde ’t Gooi werd slachtoffer van aanvalsdriften van de ‘rode Wolven’. De 5-2 uitslag was daarom zeker niet geflatteerd. ‘ We speelden vandaag op zijn Heziaans en dan zijn we voor iedere club een lastige tegenstander’, verklaarde Valkenburg. De Scherpenzeler zag zijn pupillen na vier minuten voetbal al op voorsprong komen. Chris van den Berg schoot knap in: 1-0. De defensie van de Hilversummers had de handen vol aan Dennis Schaap, die een sterke partij op de mat legde. De spits kwam vooralsnog niet zelf aan scoren toe, maar zette zijn teamgenoten in kansrijke posities. Maar de scherpte ontbrak bij Lasse Groot en Ruud Steur. Daarom was het zuur dat de gasten door een fout van Ferry de Beer op slag van rust op gelijke hoogte kwamen: 1-1.

Dat betekende extra werk in de rust voor Valkenburg: ‘ Ik heb ze verteld om de tegenstander vast te zetten op eigen helft en te blijven voetballen.’ Die woorden hadden nut gehad, want Hees verhoogde het tempo met af en toe redelijk voetbal. In de 48e minuut beloonde Schaap zichzelf voor zijn goede spel. Met een vlammend schot zorgde hij voor de 2-1. Daarna ging het hard met vinden van het net. Twee terechte strafschoppen, door Wesley Haasjes onberispelijk benut, zorgden voor een 4-1 stand op het scorebord. ’t Gooi deed nog even wat terug. Maar de 5-2 van Kenneth de Bree gooide de wedstrijd op slot.

Opvallend was dat Dennis Schaap bij elke treffer zijn medespelers opriep om dat als team te vieren. ‘ Ja, doelpunten vieren doe je als team en niet in groepjes.’ Over zijn optreden was hij tevreden: ‘ Ik zat lekker in de wedstrijd. Het is een heerlijke overwinning en het is fijn dat ik daar mijn deel in had. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en misschien een periode pakken.’ Valkenburg prees het spel van spits; ‘ Dennis kan de bal voorin houden. Toch zag ik nog een uitblinker en dat was Nick van de Munt. Ook hij speelde een goede wedstrijd.’