• U bent ingelogd als:

Streekderby Valleivogels – Woudenberg blijft onbeslist

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na 97 minuten voetballen klonk er op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel een groot applaus van de aanwezige toeschouwers. De streekderby tussen Valleivogels en Woudenberg bleef onbeslist, maar de ingrediënten zoals inzet, strijd, passie en beleving, van een echte derby waren de hele wedstrijd aanwezig. Het goede voetbal ontbrak bij beide partijen, maar de genoemde ingrediënten zorgden voor een levendige partij voetbal. Jos van Leeuwen zette de thuisploeg op voorsprong waarna Jeffrey de Witte al snel de gelijkmaker binnen kopte. Jimmy de Greef zorgde weer voor de voorsprong. In het tweede bedrijf kon Jeffrey de Witte zijn tweede treffer maken en zijn doelpunt betekende ook de eindstand: 2-2.

Bij Valleivogels keerde Jos van Leeuwen weer terug in de basiself. Hierdoor moest Robbert  Vlaanderen genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Op het middenveld kreeg Ronnie van Essen de voorkeur boven Friso Drewes. “Drewes is niet goed en niet slecht, maar Van Essen kan iets extra’s brengen voor een derby”, aldus oefenmeester Rob van den Broek. Er zullen veel duels komen en daarin is Van Essen verder dan Drewes. Hij kan medespelers meenemen in de entourage van een derby”.

Woudenberg trad aan met een elftal wat op één plaats gewijzigd was ten opzichte van de wedstrijd tegen OWIOS. Mark de Graaf nam de plaats in van Pepijn Kleinveld.

Als heel vroeg in de wedstrijd werd de wedstrijd opengebroken. In de 4e minuut gaf Stefan van den Brink de bal voor en Remco van de Fliert kon de bal, voordat hij over de achterlijn ging, voorgeven. Volledig vrijstaand tikte Jos van Leeuwen de bal tussen de twee palen: 1-0. De derby was los en Woudenberg ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam acht minuten na de openingstreffer. Jimmy de Greef maakte een onnodige overtreding en de vrije trap die daarop volgde werd door Tom de Greef goed genomen. De boomlange verdediger Jeffrey de Witte kopte de bal snoeihard tegen de touwen: 1-1.

Het publiek vond het allemaal prachtig en liet zich ook veelvuldig horen rondom het veld. Het rood-witte publiek kon in de 16e minuut alweer de handen in de lucht steken. Een goed opgezette aanval deed de bal bij Jimmy de Greef komen. De Greef schoot de bal hard langs doelman Daan Rijsemus:
2-1.

De formatie van hoofdtrainer Jeroen Peters kreeg een minuut later alweer de kans op de gelijkmaker. Nick de Greef kon de bal bij Emmanuel Makonga krijgen. Makonga zag zijn inzet over het doel van Hardeman heen gaan. Na een half uur kreeg Woudenberg een kleine mogelijkheid. De voorzet van Mark de Graaf werd door Makonga via een halve omhaal op het doel geschoten. De bal verdween in de handen van de goallie van Valleivogels.

Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd van de eerste helft liet Steffan Kranendonk een roekeloze actie zien. Met een ferme sliding ging hij richting de benen van Rémon Liefting, maar raakte hem gelukkig niet.  De Arbiter vond de kleur geel volstaan. Robert van den Broek was het daar duidelijk niet mee eens en dat leverde hem ook de gele prent op wegens aanmerkingen op de leiding.

Voor het tweede bedrijf hadden beide trainers hun elftal intact gelaten. De bezoekers uit Woudenberg probeerde de gelijkmaker te forceren via het diagonale schot van Tom de Greef. Sluitpost Hardeman wist de bal uit zijn doel te houden. De gastheren probeerden om de score verder uit te bouwen en Rémon Liefting zag zijn inzet in de handen van Rijsemus belandden.
Ook Jimmy de Greef probeerde het en had een goede actie in huis, maar zijn schot verdween net over de deklat.

Na een uur spelen kreeg Remco van de Fliert de gele kaart na een overtreding op Thomas Bruijnzeels. Twee minuten later gleed Van de Fliert weer naar de bal en nam hierbij Tom de Greef mee. De arbiter vond deze actie een gele kaart waardig, waardoor de rappe voetballer voortijdig de kleedkamer op kon zoeken. Met een man meer situatie bracht trainer Peters nu Mark Radstaake voor Emmanuel Makonga. Vier minuten na de rode kaart lag de gelijkmaker achter Hardeman. De vrije trap genomen door Tom de Greef werd door Jeffrey de Witte met een beetje geluk binnengekopt.

Het laatste kwartier stond bol van energie en spanning. Ronnie van Essen kreeg een tackle op de enkels van Tom de Greef, maar de leidsman zag hier geen kaart in. Met officieel nog zeven minuten te voetballen, bracht Rob van den Broek Friso Drewes voor Rémon Liefting. Valleivogels bleef als collectief met en voor elkaar voetballen en kreeg in de 89e minuut nog een kleine kans, maar de kopbal van Friso Drewes ging voorlangs het doel.

Vier minuten voor deze kans kwam ook Woudenberg met tien man te staan. Steffan Kranendonk die al een aantal overtreding op zijn naam had staan, ging nu de fout in bij Jos van Leeuwen.  De Scheidsrechter  gaf hem hiervoor de gele kaart en dus kon hij ook voortijdig gaan douchen. In de blessuretijd gingen Patrick van de Berkt en Sander van Keulen een luchtduel aan. Van de Berkt raakte met zijn hoofd de neus van Van Keulen die daardoor een gebroken neus opliep. Vanwege een blessure van verzorger Hans van den Bergh, gaf Willem Nab, de verzorger van Valleivogels, de eerste hulp.

Zaterdag 17 november mag Valleivogels aantreden tegen VSCO ’61. De wedstrijd in Oosterwolde begint om 14.30 uur.

Geef een reactie