• U bent ingelogd als:

Streekderby tegen JSV eindigt in gelijkspel (2-2)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na afloop overheerste de afschuw over de opnieuw zware blessure van Sander van de Laar en was er unaniem afkeuring van de zware overtredingen die daaraan ten grondslag lagen.

 

In deze tweede streekderby van dit seizoen, waren keeper Martijn Smorenburg en verdediger Trevor Mulders vanwege studie/werkomstandigheden afwezig. Zij werden vervangen door Jay Veldhoen en Tyrell Zinhagel.

 

De omstandigheden waren op de dag van de intocht van Sinterklaas, voor zowel spelers als het talrijke publiek optimaal. Fris, maar zonovergoten. Later bleek de zon parten te hebben gespeeld bij beslissingen van scheidsrechter Knetsch. De wedstrijd werd overschaduwd door grove overtredingen van JSV, die onbestraft bleven. Als direct gevolg van grove tackles moesten Remco de Smit en Sander van de Laar geblesseerd het veld af. Zoals al werd gevreesd, bleek bij onderzoek in het ziekenhuis dat van de Laar zijn enkel gebroken had. Hij was kort hiervoor in het veld gekomen als vervanger van Zinhagel en maakte weer speelminuten na lang blessureleed. Onbesuisd en met gestrekte benen inkomen van een JSV-speler, zorgde voor wederom een zware blessure voor Sander. De scheidsrechter zag geen reden de tackle te bestraffen met geel of rood. Wel stuurde hij in het tumult dat ontstond trainer Richard Beekink en diens assistent Patrick van Oort van het veld. Toen zij de ernst van de blessure zagen, kwamen zij ter assistentie van de verzorgster het veld in. Rond de blessurebehandeling kregen zij het verbaal aan de stok met JSV-spelers, waarop zij door de scheidsrechter van het veld werden gestuurd. Omdat De Meern zijn wissels had gebruikt, moest het met 10 man de resterende 30 minuten uitspelen. Op dat moment was de stand 2-1. JSV nutte de overtalsituatie goed uit en wist in de slotminuten van de wedstrijd de gelijkmaker te maken. Bij een voorzet was er een misverstand tussen keeper Veldhoen en centrale verdediger Hauwert, waardoor een JSV’er eenvoudig de 2-2 kon binnenkoppen.

 

Al in de 2e minuut van de wedstrijd was JSV op voorsprong gekomen toen een bal via paal en lat het Meernse doel in ging. Al snel zette De Meern dit recht. Eerst via de gelijkmaker van Jesse Schuin nadat hij vanaf links de bal in de voeten kreeg. En in de 10e minuut kwam De Meern op 2-1 via Bart Scholts. De Meern strafte knullig balverlies bij JSV af met een snelle counter via Jesse Schuin. Hij was niet zelfzuchtig toen hij alleen op de keeper af ging, maar legde bal breed op de Bart Scholts, die de bal langs de JSV-keeper in het doel schoot. Hierna ging het spel in laag tempo heen en weer, zonder gevaar aan beide kanten. In de 25e minuut wilde De Meern een aanval opzetten via Remco de Smit. Hij werd, terwijl de bal al weg was hard op kniehoogte geraakt door een JSV-speler en moest geblesseerd het veld af. Deze overtreding werd door de scheidsrechter niet bestraft met een kaart, omdat hij, zoals hij later zelf verklaarde, de actie niet goed had kunnen waarnemen vanwege de lage zon. In de 40e minuut redde de JSV-keeper zijn team voor een grotere achterstand, toen hij met een fraaie zweefduik een vrije trap van Inny van de Pol uit de kruising tikte.

 

In de eerste fase na rust zette JSV De Meern onder druk en was dichtbij de gelijkmaker. Met schoten op onderkant lat en paal en net over het doel, had JSV het geluk niet aan haar kant. De Meern speelde zich aardig onder de druk uit en de wedstrijd kwam aardig in evenwicht. Doordat in de rust bij De Meern Bart Scholts vanwege hamstringklachten gewisseld moest worden voor Abel Prins, was voor JSV het gevaar op de linkerflank geweken. Na de zware overtreding in de 65e minuut op Sander van de Laar, moest De Meern verder met 10 spelers. JSV ging verder op zoek naar de gelijkmaker en slaagde daar 10 minuten voor tijd in. In de 83e minuut was Jesse Schuin nog dicht bij de 3-2, maar zijn diagonale schot ging voorlangs het Nieuwegeinse doel.

 

Opstelling: Jay Veldhoen, Tyrell Zinhagel (65e Sander van de Laar), Ricky Hauwert, Roel van Wiggen, Pieter de Wit, Remco de Smit (25e Tim de Graauw), Indy van de Poll, Tim Bijl, Tom Gentenaar, Bart Scholts (45e Abel Prins), Jesse Schuin.

 

Wissels: Tim de Graauw, Abel Prins, Sander van de Laar, Kevin Memel

Geef een reactie