• U bent ingelogd als:

Strafschop in slotminuut bezorgt Hercules nederlaag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Verliezen in de slotfase is altijd zuur, maar Hercules riep de problemen in Echt over zich af. De ploeg van trainer Eric Speelziek liet zich grote delen van de wedstrijd ver terugzakken en slaagde er maar sporadisch in om er zelf gevaarlijk uit te komen. De sterkhouders van het elftal haalden gisteren niet hun normale niveau en de Hercules aanhang, die 300 kilometer in de auto zat, zag hun ploeg te vaak risicoloos de bal rond- en terugspelen.

EVV maakte goed gebruik van de off-day van Hercules door het veld groot te houden en de bal in hoog tempo rond te laten gaan. Daar waar EVV normaal gesproken vaak graag achterover leunt en wacht op een kansje, daar waren de rollen nu omgedraaid. Toch leek Hercules met deze spelopvatting even haar gelijk te halen. Want het fraaie doelpunt dat Oscar van Logtestijn in de 24ste minuut binnen kopte, kwam tot stand uit een razendsnelle en perfect uitgevoerde counter. Het was misschien een beetje tegen de verhouding in, maar niemand die daarom maalde bij Hercules. EVV bleef na dat Hercules doelpunt druk zetten op het doel van Fons Mulder, maar de Limburgers staan er om bekend maar weinig kansen te creƫren en dat was ook nu het geval.

Hercules ging de rust in met een 0-1 voorsprong, maar dat er nog een lastige tweede helft zou volgen, was wel duidelijk. Ook na rust zagen we weer veel Herculanen ver teruggezakt op eigen helft lopen. Op het middenveld waren de Limburgers heer en meester en je kon wachten op de gelijkmaker. Die kwam er dan ook in de 55ste minuut. Een corner belandde via het lichaam van een Herculaan wat ongelukkig in het doel achter Fons Mulder: 1-1.

Even leek Hercules wakker te zijn geschud. Met een spits meer ging kwam Hercules wat uit haar verdedigende stelling en dat leidde tot een paar goede kansen voor Oscar van Logtestijn, maar zijn inzetten gingen voorlangs of waren een prooi voor de Limburgse doelman. De wedstrijd leek op een remise af te stevenen, maar EVV rook dat er meer inzat en dat was helaas ook zo. In de laatste minuut ging een Limburgse aanvaller over het been van Matthijs Blijham binnen de zestien meter lijnen. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen aan de thuisploeg. Dat buitenkansje liet EVV zich niet ontnemen en de 2-1 bleef op het scorebord staan.

Hercules heeft de ambitie en waarschijnlijk ook wel de selectie om mee te draaien in de subtop van de derde divisie. Maar na de derde uitnederlaag alweer in het prille seizoen moet Hercules dat plan voorlopig bijstellen. De prestaties van de ploeg van Eric Speelziek zijn te wisselvallig. Vooral het verschil in uit- en thuisduels is te groot. Het frivole spel dat we in voorbereiding en enkele competitieduels zagen, is al een tijdje weg. Laten we hopen dat de vorm er volgende week tegen Quick 20 er wel weer is