• U bent ingelogd als:

Sterk SO Soest wint bij Legmeervogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op het moment dat de ploeg er moest staan toen stond de ploeg er ook. Afgelopen zondag speelde SO Soest een sterke wedstrijd tegen Legmeervogels. De tegenstander uit Uithoorn had na de winterstop niet meer verloren. Maar dankzij het sterke collectief van SO Soest liep de thuisploeg tegen een 1-2 nederlaag aan. De overwinning voor Soest was terecht. Ali Coban en Jim van den Berg scoorden de treffers.

SO Soest speelde het speeltje zakelijk en degelijk. Achterin de nul houden, met een centrale rol voor Robin Smeeing, en dan razendsnel eruit komen. Die tactiek leek resultaat te hebben, want Soest gaf weinig weg. Toch kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Een overtreding in het strafschoppengebied betekende een penalty en deze werd hoog en droog boven Midas Dorrestein ingeschoten.

De schade werd snel gerepareerd. Drie minuten na de openingstreffer stond het weer gelijk. Ali Coban schoot een vrije trap vanaf 20 meter loepzuiver binnen. De gelijkmaker zorgde voor vertrouwen bij de Soester ploeg. Soest domineerde op het middenveld, maar bezondigde zich te vaak om een aanval te ver door te voeren. Een schot op doel had af en toe niet misstaan.

Daardoor bleef de wedstrijd spannend. Soest moest vandaag winnen om boven de rode streep te komen en met die intentie werd de tweede helft gestart. Soest op jacht naar de winnende goal, maar niet nadat Midas Dorrestein tot twee keer toe attent moest zijn toen de gevaarlijke linksbuiten hem onder vuur nam.

Daarna was het de beurt voor de Soesters. Majid Ghaddari was attent bij een scherpe voorzet van Ali Coban. Het leer draaide net van de lijn weg. In de 69ste minuut was het dan eindelijk raak. Eindelijk werd er ook eens geschoten. Majid gaf een voorzet op maat aan Jim van den Berg. De middenvelder van Soest schoot niet eens hard maar wel loepzuiver de bal in de bovenhoek.

De resterende 20 minuten waren meer spannend dan fraai. Een hoofdrol was er voor het optreden van de scheidsrechter. Het was elke keer maar afwachten welke kant de leidsman op zou wijzen zodra hij voor een overtreding floot. Zijn optreden hield de gemoederen bezig. Zijn laatste fluitsignaal werd met gejuich ontvangen. Een welkom overwinning voor SO Soest dat nu weer net boven de rode streep staat.

Veilig is SO Soest nog niet. Maar het is wel prettig dat de ploeg alles weer in eigen hand heeft. Een overwinning op DEM is voldoende voor lijfsbehoud. Directe degradatie is inmiddels uitgesloten. Laat SO Soest de competitie thuis nou maar eindigen zoals de eerste thuiswedstrijd gestart is: met een overwinning.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein: Nico Safarov, Robin Smeeing, Wouter de Zoete, Jorney Kappenberg; Jim van den Berg, Rayendall Bitorina, Coen Roest (65. Dave Klarenbeek), Marouane Ghaddari; Ali Coban (80. Gido de Hiep), Majid Ghaddari (82. Sinan Bayzan)

14. 1-0

17. 1-1 Ali Coban

69. 1-2 Jim van den Berg