• U bent ingelogd als:

Sterk herstel SVM tegen HSSC 61

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gedreven SVM neemt drie punten mee naar huis.

Wat kan en wedstrijd spannend en leuk zijn voor de weer in groten getale aanwezige SVM supporters. Op het fraaie complex van HSSC 61 begon een tot op de botten gemotiveerd SVM aan de wedstrijd.

Met de goed coachende Justin ten Brink in de goal voor de geblesseerde Stijn Orsel werd HSSC 61 opgewachte het mag gezegd: SVM stond als een huis, toonde nu wel de vorige week zo gemiste 100 % inzet en loerde op de counter. Het spitsen duo Marcel Melissen en Mike de Kok zorgde regelmatig voor veel onrust in de kwetsbare defensie van HSSC 61.Al na een klein kwartier spelen keurde de verder goed fluitende scheidsrechter de 0-1wegens buitenspel af voorspong af. Beide teams hielden de spanning er in. Werd HSSC 61 een keer gevaarlijk dan zette goalie Justin ten Brink zijn verdediging goed neer en liet met goede reddingen zien dat hij het keepersvak uitstekend beheerst. SVM kwam steeds beter in de wedstrijd door het gedegen spel van de middenvelders,Jelle van de Tol.Wessel Huigen,Diederick Hafkemeyer en Kevin van Dronkelaar.

Na een half uur spelen volgde een snelle counter. Het harde schot van Diederick Hafkemeyer werd nog gered door de HSSC 61 doelman, maar Wessel Huigen stond op de juiste plek om de 0-1 binnen te tikken. Vlak voor de theepauze had Mike de Kok de 0-2 binnen kunnen tikken.

Met de wind tegen kwam er wel steeds meer druk door de vele lange ballen van de gastheren op de SVM defensie. Toch werden er weinig echte kansen gecreëerd soms heb je geluk nodig dat de voorhoede van HSSC 61 het vizier niet op scherp had afgesteld. De grote vraag was niet zo zeer wanneer de gelijkmaker werd gescoord, maar wanneer SVM de ruimte beter kon gaan benutten. Met nog een kleine 20 minuten te gaan zorgde wie anders dan Mike de Kok na een goed assist van Kevin van Dronkelaar voor de 0-2.Zou SVM de rust bewaren?

Marcel Melissen maakte aan alle onzekerheid een eind door met een goed genomen vrije trap de 0-3 te scoren.HCCS 61 geloofde er niet meer in. Verder dan de ere treffer kwamen de gastheren niet. De ingevallen Bas van Dijk voerde de eindstand op naar 1-4.

Een herboren SVM met veel teamspirit en inzet pakte verdiend de belangrijke winst en stijgt met slechts 6 punten achterstand op de koplopers naar de 5e plek. Compliment voor alle spelers, maar in het bijzonder voor keeper Justin te Brink. De staf beschikt met Stijn Orsel over twee goede keepers.

De volgende week kan thuis tegen Kockengen de volgende stap worden.