• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek (slot)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De laatste voetbalzaterdag van het seizoen brengt me naar Wijk bij Duurstede waar mijn kleinzoon Guus nog een toernooi heeft af te werken. Hij is enige tijd uitgeschakeld geweest door een armfractuur maar nu mag hij weer meespelen tegen CDW, Woudenberg en Brederodes. Als de omroeper de wedstrijden aankondigt, hoor ik een bekende stem. Niemand minder dan tv-verslaggever Sierd de Vos blijkt voor deze gelegenheid ingehuurd te zijn om de jeugdige deelnemers aan het toernooi op de hoogte te brengen van de te spelen pouleduels.

Natuurlijk maak ik van de gelegenheid gebruik om collega Sierd even de hand te schudden en oude herinneringen uit te wisselen. Sinds hij bij Zigo werkt, is Max Verstappen natuurlijk hun paradepaardje maar op deze zonnige middag gaat het om andere jonge talenten: de voetballertjes op het toernooi. Mijn kleinzoon mist op doelsaldo de finale zoals hij ook in de competitie op de allerlaatste speeldag het kampioenschap miste. Maar we hebben met z’n allen een heel leuk seizoen gehad.

Op de terugreis heb ik via Gert Kruys op Radio Utrecht de ontwikkelingen gevolgd op de diverse regionale velden. Ik hoor dat FC Breukelen op het nippertje de hoofdklasse haalt en dat trainer Cor ten Bosch daar nuchter op reageert. ,,Succes heeft vele vaders, mislukking blijft meestal wees,’’ zo reageert de Amsterdammer die een een boeiend sportief dagboek zou kunnen schrijven over drie turbulente seizoenen bij deze club. 

FC Breukelen na 1 seizoen alweer terug in de Hoofdklasse

Ook hoor ik tot mijn vreugde dat OSV NiTa naar de tweede klasse is gepromoveerd via een 1-3-zege bij studentenclub Odysseus. Ik heb dierbare herinneringen aan de club uit Nieuwer ter Aa, aanvankelijk als voetballer van Brederodes. We speelden destijds op een soort weiland aan de Broekdijk achter het dorp, zonder enig fatsoenlijk sanitair en andere eigentijdse faciliteiten. Maar het had altijd een eigen sfeer, daar bij OSV NiTa ergens achter Breukelen. En daarom heb ik altijd een voorliefde voor deze club gehouden.

Een aantal jaren later kwam ik de mensen van OSV NiTa weer tegen als scheidsrechter. Ik mocht opdraven om de jaarlijkse strijd om de Poldercup tegen buurtgenoot Kockengen te fluiten. Destijds stonden twee broers Koekoek in het eerste: de doelman en de topscorer. Ook herinner ik me de broertjes Zeeman, dus het was letterlijk een familieteam. En natuurlijk de befaamde leider Piet van der Linden. Ik was extra blij dat OSV NiTa promoveerde, omdat ik ooit als scheidsrechter de reden was dat deze club de nacompetitie miste door in de uitwedstrijd bij NVC een misschien wel omstreden penalty tegen ze te geven. Daar heb ik jarenlang spijt van gehad…..

 

 En het derde vreugdevolle bericht op de radio was het behoud van Montfoort zodat ik deze ploeg komend seizoen weer twee keer tegen ‘mijn’ Geinoord in actie kan zien. Het heeft interim-coach Jan Willem van Ede, zoonlief Joey en de rest van de ploeg bloed, zweet en tranen gekost om de slopende nacompetitie te overleven, Maar toen Harry van Beek uit Cothen zaterdagmiddag rond kwart voor vijf het (ook voor hem) allerlaatste fluitsignaal gaf, was het toch een happy end voor de Oranje Machine.
En hiermee sluit ik mijn allerlaatste sportieve dagboek van het seizoen 2015-2016 af…!