• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Volop vreugde bij Geinoord nadat Mick Brookman de ploeg in de slotfase op 1-2 heeft gezet tegen koploper Victoria (foto Gerard van Vliet)

 

Bron: pen.nl/sportief dagboek 

Een prima dag voor de Nieuwegeinse voetbalclubs, zowel winst voor Geinoord als voor JSV.  Zo’n ‘dubbelslag’ is lang niet voorgekomen, maar op deze regenachtige zaterdag was het dan eindelijk weer eens zover. Geinoord bleek met 1-2 aan de winnende hand op het Jagerspad in Loosdrecht terwijl JSV nummer laatst CJVV met liefst 6-4 overklaste, na met rust nog met 3-2 achter gestaan te hebben.

 

Beide trainers David Toxopeus en Jan Gaasbeek toonden zich na afloop vooral uiterst tevreden over de mentale weerbaarheid van hun team. Geinoord moest immers een speelhelft lang met tien man spelen nadat Joey Hirdes met rood was weggestuurd door scheidsrechter David Vriesenga die geen sterke indruk maakte. In de slotfase moest ook een speler van Victoria inrukken waarna Geinoord via Mick Brookman, die ook de openingstreffer op zijn naam had gebracht, de winnende alsnog scoorde.

Hiermee  verijdelde Geinoord het uitzicht op de eerste periodetitel voor Victoria. 

 

Ook Jan Gaasbeek zag zijn ploeg in de tweede helft opleven nadat de Nieuwegeinse ploeg voor rust op achterstand was gekomen tegen de staartploeg uit Amersfoort. Maar JSV leefde op in de beginfase van de tweede helft toen in korte tijd de achterstand werd weggewerkt via treffers van Martijn Kroneman en  Sven Banfi (zijn tweede), waarna ook Daan van der Valk en Enzo Geene nog een duit in het zakje deden. De teruggekeerde routinier Michel van der Valk speelde de hele wedstrijd mee en zijn inbreng kwam de rust in de JSV-defensie op deze middag ten goede. 

Voor Geinoord was het helemaal een goede week omdat eerder de bekerwedstrijd tegen Woudenberg met 2-0 was gewonnen. ,,Ik hoopte dat we die goede lijn zouden doortrekken en dat is tegen Victoria gelukt, ondanks de numerieke minderheid in een lange fase van de wedstrijd. Vooral onze defensieve weerbaarheid in dat lastige deel was positief, en daar hebben we in de slotfase de beloning voor gekregen.’’ En Jan Gaasbeek: ,,Ik heb in de rust wat omzettingen gedaan in de ploeg en dat is het spel van de jongens ten goede gekomen, zodat we toch met een goed resultaat weggingen.’’