• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

JSV verloor dit seizoen tot nu toe alle uitwedstrijden, zoals op de foto teleurstelling zichtbaar is tegen Almere toen de ploeg met 2-0 het onderspit moest delven. Komende zaterdag is hetzelfde Almere te gast bij Geinoord (foto SV Almere)

Bron: pen.nl/sportief dagboek

 

Het was een povere oogst die de beide Nieuwegeinse clubs op deze regenachtige zaterdag bij elkaar sprokkelden. JSV ging zoals verwacht onderuit tegen titelfavoriet Victoria (3-0) terwijl Geinoord bij het eveneens gedegradeerde Roda in Leusden niet verder kwam dan 1-1. Een uitslag waarmee trainer David Toxopeus zich na afloop toch content toonde. ,,Want eerlijk gezegd was Roda deze middag de meest gevaarlijke ploeg die verzuimde om de kansen te benutten.’’

 

Om te beginnen, de derde uitnederlaag van JSV. De ploeg van Jan Gaasbeek verloor eerder van TOV (7-3), Almere (2-0) en nu dus van  kampioenskandidaat nummer een Victoria. In tegenstelling tot het duel tegen Almere was JSV deze middag vrijwel kansloos. De ploeg kon de opponent vrijwel niet in de problemen brengen. ,,En dat had ik wel een beetje gehoopt maar verder dan een aantal kleine kansen kwamen we niet,’’ aldus Gaasbeek na afloop. Hij zag ook Jeroen Scholman  uitvallen met een ernstige enkelblessure waardoor de JSV-speler naar het ziekenhuis gebracht moest worden. ,,We moeten afwachten hoe dat uitpakt, voor ons maar vooral voor hem werd het helemaal geen leuke middag.’’

 

En dan Geinoord. Na de sensationele bekerzege op Huizen werd het in Leusden een minder succesvol resultaat. Roda bleek de beste ploeg waartegen Geinoord dit seizoen had gespeeld en trainer Toxopeus ziet deze formatie dan ook in de Top Drie eindigen. De thuisploeg kwam aan de leiding na een fout van doelman Pascal Florie die de bal in de voeten van een vijandelijke aanvaller speelde hetgeen prompt werd afgestraft. Twee wissels leverden toch nog de gelijkmaker op, de ene invaller Colin van Hoogdalem gaf een voorzet op de andere invaller Robert Maat die evenals vorige week koppend scoorde, terwijl dit toch niet zijn specialiteit genoemd mag worden.

Bij beginwoord haalde Daniel Kayee het einde niet, hij kreeg twee gele kaarten en kon vertrekken. Komende zaterdag wacht beide ploegen een thuisduel, JSV ontvangt Roda terwijl Geinoord op Parkhout als gastheer optreedt van Almere.