• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

De kans bestaat nog steeds dat JSV en Geinoord elkaar volgend seizoen weer kunnen begroeten in een Nieuwegeinse derby, alleen is de vraag of het in de eerste of tweede klasse zal zijn.

Bron: pen.nl/Sportief dagboek 

De minieme kans dat de twee Nieuwegeinse zaterdagclubs JSV en Geinoord komend seizoen beiden in de eerste klasse uitkomen, bestaat nog steeds. Dat heeft vooral te maken met de 3-0-zege van de zwart-witten op Galecop tegen Roda ’46 waardoor de ploeg van Michael van den Berg de kloof met de opponent uit Leusden tot twee punten heeft verkleind. Komende zaterdag valt de beslissing bij Roda – Montfoort en Woudenberg – JSV. Wordt het rechtstreeks degraderen of nacompetitie voor JSV, dat in ieder geval de laatste strohalm pakte.

 

Ook Geinoord is nu zeker van een plek in de nacompetitie na de 0-4-thuisnederlaag tegen Zuidvogels. De ploeg uit Huizen bleek twee maatjes te groot voor de thuisclub die vanaf de aftrap de onderliggende partij was. Binnen enkele minuten had Zuidvogels de paal al geraakt naast Gino de Ridder waarna de nummer twee in korte tijd de score naar 0-2 schoot. Ook in de tweede helft bleek dat Geinoord er nauwelijks aan te pas kwam, een gemiste penalty van Dimirti Djollo paste geheel in negatieve  beeld van de wedstrijd.

 

Omdat Zwaluwen met 0-1 bij Aalsmeer won, is de ploeg uit Hoorn niet meer te bereiken voor Roda en Geinoord zodat beide ploegen weten waar ze aan toe zijn. Voor de ploeg uit Leusden rest nog de voorsprong van twee punten op JSV, voor Geinoord staat er tegen DTS niets meer op het spel. Maar wel de opgave om ongeschonden en zonder kaarten uit de strijd te komen in Ede, omdat een week later de nacompetitie al van start gaat.

 

Heel veel optimisme zal interim-trainer Dick Gerwig niet overgehouden hebben aan de laatste duels tegen VVZ, Zwaluwen en Aalsmeer want de Nieuwegeinse ploeg maakte daarin een weinig overtuigende indruk. JSV herstelde zich na de afgang (7-0) in Langbroek opmerkelijk tegen  Roda, waarbij vooral de inbreng van routinier Michiel van der Valk (ex-Geinoord) in positieve zin merkbaar was in defensief opzicht. Zat tegen SVL alles tegen voor JSV, dit keer mocht de ploeg zich gelukkig prijzen dat in de laatste tien minuten het verschil werd gemaakt met liefst drie treffer.

Door: Hans van Echtelt