• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Grote vreugde bij de spelersgroep van Delta Sports na het behalen van de titel en vooral bij een van de oprichters, Leo Willems (tweede van links) met de bloemen.
Foto Matthijs van Echtelt

Bron: pen.nl/sportief dagboek

Meestal vertoef ik in het voetbalweekeinde op een van de Nieuwegeinse sportvelden om de prestaties van Geinoord of JSV te bekijken. Dit keer viel mijn keuze op Delta Sports omdat deze club kampioen kon worden en mijn zoon daar in de jeugdcommissie zit. Bovendien speelt kleinzoon Guus in het team onder 11 jaar zodat ik op zaterdagmorgen vaak per fiets de tocht van Schalkwijk naar Houten maak, zoals ook dit keer het geval was.

 

Maar Delta Sports ’95 zoals de club officieel heet, heeft voor mij nog een extra mooie geschiedenis. De club heeft Leo Willems als medeoprichter en met hem heb ik al een lange historie. Hij was destijds collega-scheidsrechter en toen hij in 1995 met een nieuwe club in Houten begon, ben ik hem blijven volgen. Mijn respect nam steeds grotere vormen aan omdat Delta Sports bleek uit te groeien tot een volwaardige vereniging, zowel in organisatorisch als sportief opzicht.

 

En afgelopen zaterdag werd de kroon op al dat werk gezet met promotie naar de eerste klas via een klinkende 4-0-zege op nummer drie Roda Boys. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michel van de Luitgaarden lette ik dan ook niet in eerste instantie op het juichende spelersgroep maar op de euforie bij Leo Willems die bij deze kampioenswedstrijd ook nog eens als grensrechter fungeerde. Wat een mooi beeld van zijn juichkreten na al het werk dat hij samen met al zijn medewerkers voor Delta Sports had verricht. En toen hij in de bestuurskamer na afloop ook nog eens werd geknuffeld door zijn medebestuursleden, kon mijn sportmiddag niet meer kapot.

 

Dit betekent dat Delta Sports komend seizoen tegen het ook gepromoveerde DHSC zal kunnen spelen en ik verwacht dat de homogene ploeg van trainer Kevin Reinhard een goed figuur zal slaan in dit nieuwe milieu. Onlangs speelde de ploeg nog 2-2 in een oefenduel tegen eerste klasser Geinoord maar of de Nieuwegeinse opponent ook in het nieuwe seizoen als tegenstander zal fungeren, is nog de vraag. De ploeg van Parkhout is nog lang niet veilig na de 1-1 van zaterdag tegen rechtstreekse rivaal Zwaluwen ’30 en heeft het rechtstreekse behoud nu niet meer in eigen hand.

 

Nog veel somberder is de situatie voor JSV geworden na de 6-0-nederlaag bij SVL. De verwachting dat de club van de toekomstige JSV-trainer Jan Gaasbeek de loper zou uitleggen voor de ploeg van Galecop, bleek een volkomen loze prognose want via goals van Albyrak (2x), Malolepszy (2x), Van Eem en Van Leeuwen werd een half dozijn Langbroekse treffers geproduceerd. Daar stond alleen een rode kaart voor Ricardo Bakker tegenover zodat de aanvoerder er in het restgerende deel van het seizoen tegen Roda en Woudenberg er mogelijk niet meer bij zal zijn. Of Delta Sports dus komend seizoen een van de Nieuwegeinse opponenten treft, is nu nog een grote vraag en moeten we afwachten..