• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns


Jeroen Lubbers (voormalige spits van Geinoord) instrueert zijn spelers tijdens de rust van het duel tegen koploper Hercules. Zijn (staart) ploeg pakte verrassend een punt. (eigen foto)

Bron: pen.nl/sportief dagboek

 

Geen competitie in het Paasweekeinde maar gelukkig is er nog altijd jeugdvoetbal waar ik geregeld met interesse naar uitkijk. De afgelopen weken werden we als (groot) ouders al verwend met schoolvoetbal dat op allerlei accommodaties (ook in Nieuwegein) te bewonderen was. Vorige week zaterdag zag ik de twee voorzitters (Kippersluis en Van der Meijden) al in actie bij de prijsuitreiking voorafgaande aan de derby JSV-Geinoord.

 

Zelf ben ik uiteraard fan van mijn kleinzoon Guus die in een team onder elf speelt dat wordt getraind door de vroegere Geinoord-spits Jeroen Lubbers. Ondanks het feit dat de ploeg stijf onderaan staat met het ‘indrukwekkende’ doelsaldo van alles verloren, 8 goals voor en 30 tegen, werd afgelopen week vol goede moed de strijd aangeboden met de trots koploper Hercules (acht duels gewonnen, 46 goals voor en zeven tegen).

En zie : het Paaswonder geschiedde, het eerste punt werd gepakt via een fraaie en onverwachte 1-1-gelijkspel.

 

Misschien is de moraal van dit verhaal dat JSV komende zaterdag tegen favoriet Zuidvogels voor een soortgelijke stunt kan zorgen. De ploeg uit Huizen staat immers tweede geklasseerd met 41 punten en een positief doelsaldo van 46-19. De ploeg uit Galecop steekt daar schriel bij af met een totaal van 19 punten en een doelsaldo 26 voor en 43 tegen. Maar dat hoeft nog niet te beteken dat JSV op voorhand kansloos is, het bovenstaande verhaaltje over jeugdvoetbal van mijn kleinzoon kan als een inspirerend voorbeeld gelden. Ook moet JSV nog op bezoek bij SVL waar Jan Gaasbeek trainer is. Volgend seizoen is hij werkzaam op Galecop! Hoe zal dat verder aflopen?

 

En dan Geinoord dat de sleutelwedstrijd tegen VVZ tegemoet gaat. Dit duel moet per se gewonnen worden door de formatie van Parkhout, omdat de hete adem van Roda ’46 voelbaar is, deze ploeg speelt zaterdag de streekderby tegen Woudenberg dat ook nog niet helemaal veilig is. Destijds werd in Soest verloren in blessuretijd door een vreemd afstandsschot waardoor VVZ zich drie punten rijker kon rekenen. Tijdens de Paasdagen kunnen de spelers en fans van zowel JSV als Geinoord inspiratie opdoen voor het enerverende voetbalweekeinde dat zich aandient op zaterdag 22 april….!