• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Geinoord en JSV vochten in het verleden spannende duels uit, de derby van komende zaterdag is belangrijker dan ooit, gelet op de stand op de ranglijst (archieffoto Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/sportief dagboek 

Het had een mooi weekeinde kunnen worden, want JSV won de streekderby tegen Montfoort en Geinoord stond bij rust met 0-1 voor tegen koploper AFC terwijl de ploeg verzuimd had de score verder op te voeren, mede omdat een penalty werd gemist. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers met 2-1 zodat de kloof tussen JSV en de concurrentie beduidend is verkleind. Komende zaterdag om 17 uur staat de uiterst cruciale derby tussen Geinoord en JSV (dit keer op Galecop) op het programma, het is voor beide ploegen meer dan ooit zaak om de punten te veroveren.

 

Zoals gezegd: Montfoort werd op Galecop bekwaam naar de slachtbank geleid door een herboren JSV dat er met 3-1 nog bekaaid afkwam, gelet op het aantal kansen dat de zwart-witte zich wisten te scheppen op deze middag.Uiteindelijk waren treffer van Jonathan Mehrez, Bjorn van der Horst uit een scrimmage en Wesley Vaess toereikend voor de ruime zege hetgeen coach Michael van den Berg weer wat meer perspectief heeft geboden voor het restant van dit seizoen. Minpunt was alleen de rode kaart voor invaller Michiel van der Valk die met een handbal een scoringskans verijdelde en toen werd weggestuurd. Hij zal de derby tegen zijn ex-ploeggenoten dus moeten missen.

 

Geinoord deed zichzelf tekort in Amsterdam waar de 4-0-zege van vorige week op Woudenberg een vervolg leek te krijgen tegen de koploper. Na een kwartier mocht de ploeg zelfs een penalty nemen na een handbal van een Amsterdamse verdediger maar Dimitri Djollo, anders zo doeltreffend, produceerde nu een halve misser en ook de herkansing was niet aan hem besteed. Toch werd het 0-1 via Willem Paul van der Heijden, na een pass van dezelfde Djollo. Dezelfde speler miste even later vrij voor de AFC-doelman waardoor Geinoord met een te magere marge ging rusten.

 

Toen ging een oude voetbalwet in werking: als je zelf de kansen mist, slaat de tegenstander toe en dat deed AFC in de tweede helft toen de conditie van Geinoord niet meer toereikend bleek en de thuisclub onverbiddelijk twee keer toesloeg. Het gevolg van die onnodige nederlaag is dat JSV een stuk dichterbij is gekomen terwijl ook Roda dat verrassend van Aalsmeer won, naderbij is gekropen. Het maakt de derby van komende zaterdag tussen de Nieuwegeinse rivalen er alleen maar belangrijker door. Het duel begint op de ongebruikelijke tijd van 17 uur.

 

JSV-zondag ging het beduidend minder goed af en verloor van fusieclub WVHEDW met liefst 5-1 terwijl Vreeswijk en streekgenoot PVCV de punten  deelden: 2-2. De spits van de blauwwitten,  Roland Truggelaar zou in de belangstelling staan lan Nieuw Utrecht. Zijn vertrek zou een grote aderlating betekenen voor Vreeswijk.