• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

 

Er staat 4-0 op het scorebord na afloop van Geinoord-Woudenberg, een uitslag die weer wat perspectief biedt voor de Nieuwegeinse formatie (foto-Gerard van Vliet)

 

Bron: pen.nl/Sport 

 

Het stond er echt: 4-0 op het scorebord van Geinoord. Dat was dit seizoen nog niet eerder vertoond, een ruime zege op Parkhout zonder tegentreffers. Voor de trouwe supporter een mooie opsteker na de eerdere teleurstellende resultaten. En voor de stand op de ranglijst deed Geinoord goede zaken, drie punten rijker en het doelsaldo aanzienlijk verbeterd.

 

Dat gold zaterdag niet voor JSV dat in Volendam tien minuten voor tijd tegen de schlemielige 1-0-nederlaag opliep. ,,Het was een wedstrijd die geen winnaar verdiende, 0-0 zou een terechte uitslag geweest zijn,’’ zo concludeerde trainer Michael van den Berg na afloop. Voor de oefenmeester en zijn geplaagde selectie staan nu drie cruciale thuiswedstrijden op het programma, achtereenvolgens tegen Montfoort, Geinoord en Zuidvogels. ,,Dan zullen we onze slag moeten slaan, willen nog uit de problemen komen,’’ zo merkt de JSV-trainer op. Hij oefende afgelopen week nog tegen het nationaal politieteam hetgeen overigens ook een nederlaag (0-3) opleverde. Beter nieuws van JSV-zondag dat medeconcurrent KVVA thuis met 2-1 versloeg. 

 

Bij Geinoord lijkt de trainerswissel nu al positief uitgewerkt te hebben want tegen Woudenberg speelde de ploeg agressief en dwong daarmee het geluk af, want na de fraaie openingstreffer van Robert Maat kwamen de goals van Paul van der Heijden (effectvolle lob) Charif Esadek (zijn eerste) en Mick Brookman (de vierde) niet zonder fortuin tot stand, waarbij Woudenberg-doelman Daan Schennink steeds volmaakt kansloos was. En daardoor kwam die vrolijke 4-0 op het scorebord terecht.

 

,,Een uiterst verdiende overwinning’’, zo merkte voormalig FC Utrecht-topscorer Erik Willaarts na afloop tegen me op. Hij is een zwager van Woudenberg-trainer Arno van Wolfswinkel die na afloop in de bestuurskamer ook complimenten uitdeelde aan tegenstander Geinoord. ,,Vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij’’, zo concludeerde de vader van Vitesse-topscorer Ricky van Wolfswinkel openhartig. En zijn conclusie werd door de overige bestuursleden van Woudenberg bevestigd.

 

Voor mij was het op deze zonovergoten zaterdag een middag vol nostalgie want naast Willaarts had ik ook een ontmoeting met scheidsrechter Roelof Luinge die voor het duel SVL-DTS was aangewezen. Voor mij voldoende reden om voorafgaande aan Geinoord-Woudenberg even een bakkie koffie te gaan drinken in de Langbroekse bestuurskamer. Samen met Luinge nog een aantal vroegere anekdotes uitgewisseld waarna ik de terugreis naar Nieuwegein aanvaardde om diens collega Tony van Waveren uit Bussum, eveneens een gelouterde arbiter, in actie te kunnen zien.

Feestvreugde op Parkhout na weer een treffer van Geinoord (foto-Gerard van Vliet)