• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Geinoord schreeuwt om een penalty tegen Aalsmeer na een handsbal in het vijandelijke strafschopgebied maar scheidsrechter David Heek wil van niets weten (foto Gerard van Vliet)

Na alle interne en verbale strubbelingen op sportpark Galecop waarbij JSV-aanvoerder Ricardo Bakker zijn vertrek aan het einde van dit seizoen aankondigde, was deze 0-2 tegen concurrent Zwaluwen een flinke mentale opsteker. De ploeg heeft nu weer wat meer uitzicht gekregen op de andere degradatiekandidaten, met de duels tegen De Merino’s en Volendam in het vooruitzicht. In Hoorn was JSV dit keer heer en meester, de goals kwamen op naam van Jonathan Mahrez en Bjorn van der Horst.

 

,,Eigenlijk hebben we de kansen op een grotere zege onbenut gelaten, bij rust was het al 0-2 voor ons. Ook Ricardo speelde een goede wedstrijd en gelukkig heeft alle media-aandacht geen nadelige gevolgen op het elftal gekregen,’’ aldus een opgeluchte trainer Van den Berg die na een serie mindere resultaten met zijn ploeg eindelijk weer eens aan de goede kant van de score stond.
 Dat de perspectieven voor JSV verbeterd zijn, komt mede omdat Geinoord de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Aalsmeer (vorige week nog 1-1 tegen JSV) met 0-2 verloor. De ploeg van trainer Dick Kooijman ging slecht uit de startblokken waardoor de bezoekers na drie minunten al op 0-1 konden komen. Niels Maat, voor deze gelegenheid centrale verdediger, ging in de fout  tegen Michael Kokon waarna aanvoerder Burak Sitil de penalty benutte.

 

Nadat Geinoord nog een unieke kans op de gelijkmaker had gemist, maakte Michael Kokon met de 0-2 een einde aan de onzekerheid voor Aalsmeer en ook voor Geinoord dat zich door deze nederlaag in een nog hachelijker situatie heeft gemanoevreerd. De afstand met nummer laatst lijkt nog comfortabel maar JSV kruipt weer wat naderbij.

Over enkele weken staat de uiterst cruciale derby tussen JSV en Geinoord op Galecop te wachten en dat duel kan zelfs over rechtstreekse degradatie gaan beslissen.

 

JSV-zondag kon het goede voorbeeld van de zaterdagselectie niet volgen en verloor thuis met 1-2 van Forza Almere met 1-2. Dan deden de collega’s van Vreeswijk het beduidend beter, want ed streekderby tegen MSV werd met liefst 0-4 gewonnen; Komende zaterdag moet ook Geinoord naar Montfoort, mogelijk dat deze uitslag een inspiratie kan vormen om bij de Oranje Brigade tot een even goed resultaat te komen.