• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De openingstreffer van Geinoord in beeld. Willem-Paul van der Heijden heeft de 0-1 op zijn naam gebracht bij De Merino’s (foto-Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/sportief dagboek

Eindelijk weer eens een zaterdag zonder nederlaag voor onze Nieuwegeinse clubs. JSV hield Aalsmeer op 1-1 terwijl Geinoord verrassend uithaalde (1-3) tegen het hoger geklasseerde De Merino’s waartegen op eigen Parkhout destijds nog ruimschoots was verloren. Toch hebben beide clubs nog genoeg zorgen, zeker JSV dat de achterstand op de concurrentie zag groeien maar ook Geinoord staat nog steeds op een plek die nacompetitie inhoudt.

 

De komende zaterdag zal weer uiterst belangrijk zijn, JSV moet naar Zwaluwen in Hoorn dat tegen Zuidvogels in Huizen verrassend won met 1-2. Geinoord moet het thuis opnemen tegen mederivaal Aalsmeer waarna de streekderby tegen Montfoort volgt en het thuisduel tegen Woudenberg. Ook voor de formatie van coach Dick Kooijman cruciale duels die de ploeg mogelijk uit de gevarenzone kan loodsen.

 

Op deze zaterdag was er JSV alles aan gelegen om de drie punten te pakken maar dat lukte niet. Aalsmeer kwam na een 0-0-ruststand zelfs op voorsprong maar een door Wesley Vaes benutte penalty bracht de zwaarbevochten 1-1 tot stand. Het was mede aan doelman Pascal Florie te danken dat het puntje op Galecop bleef want twee keer bleef de JSV-goalie meester van de situatie toen een vijandelijke aanvaller vrij voor hem opdook. Maar ook JSV had op zijn beurt pech bij een schot tegen het houtwerk. ,,Een terechte afspiegeling van de onderlinge krachtsverhouding,’’ zo concludeerde Michael van den Berg na afloop over de uitslag..

 

Geinoord kwam bij De Merino’s al snel op 0-1 via Willem-Paul van der Heijden waarna een speler van de thuisclub werd weggestuurd wegens natrappen. Aanvankelijk slaagden de bezoekers er niet in om hun numerieke meerderheid uit te buiten, het tiental kwam na rust zelfs op 1-1 uit een vrije trap. ,,In die periode speelden we slecht’’, vond coach Kooijman. Het betere spel van Geinoord na rust gaf uiteindelijk de doorslag via treffers van Dimitri Djollo en weer Van der Heijden, ver in blessuretijd. Een doeltreffende indirecte vrije trap van Niels Maat werd nog  afgekeurd, omdat de bal ineens werd genomen.

 

Opmerkelijk was bij geinoord de terugkeer van Mick Brookman na een lange blessureperiode, hij mocht nog maar 45 minuten spelen maar deed dat overtuigend, met ouderwetse diepgang en snelheid in zijn acties. ,,Met hem er bij ging het in de tweede helft gelukkig beduidend beter dan voor rust, al duurde het te lang voordat we op een beslissende voorsprong kwamen. Gino de Ridder heeft de ploeg nog met enkele goede reddingen op de been gehouden bij vrije trappen van De Merino’s.’’

 

Minder goed nieuws over Vreeswijk dat de thuiswedstrijd tegen Stolwijk met 0-3 verloor. JSV-zondag deed het beduidend beter door middenmoter SVF thuis met 3-2 te kloppen. Coach Gregory Hardley zal in het nieuwe seizoen een opvolger krijgen, JSV gaat namelijk op zoek naar een nieuwe zondagtrainer voor het nieuwe seizoen.