• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Willem-Paul van der Heijden (uiterst rechts) loopt juichend weg nadat hij Geinoord op 2-1 heeft gezet. In het midden ligt Chanan Brandsma op de grond naast de doelman van Volendam (foto Gerard van Vliet-Geinoord)

Bron: pen.nl/Sportief dagboek

 

Twee zure nederlagen van de Nieuwegeinse zaterdagclubs, waardoor de positie van JSV en Geinoord op de ranglijst er niet beter op is geworden. In Amsterdam moest de formatie van Michael van den Berg de winst laten aan de ijzersterke koploper AFC maar de JSV-ploeg had minstens een gelijkspel verdiend. Wanneer je onderaan staat, dan valt het kwartje vaak naar de verkeerde kant. Zo miste Zakarika al Allaliin de eerste helft een penalty en benutte AFC via Pepijn Veerman (ex-Helmond Sport) op de valreep wel een strafschop waardoor de Amsterdammers dolblij met 1-0 ontsnapten.

 

Ook Geinoord leed een uiterst schlemielige nederlaag tegen nummer vier Volendam nadat de ploeg op eigen Parkhout met 2-1 was gekomen. Nadat de gasten via JOey Tol de leiding hadden genomen, nam Geinoord de regie over hetgeen resulteerde in de gelijkmaker van Dimitri Djolle waarna Willem-Paul van der Heijden na een goede actie van Chanan Brandsma in een scrimmage de 2-1 kon binnenwerken. Een domper was dat twee minuten voor rust de gasten alsnog op gelijke hoogte kwamen.

 

In de tweede helft zag het er lang naar uit dat Geinoord aan het langste eind zou trekken maar goede kansen voor Robert Maat en Chanan Brandsma bleven onbenut waarna de thuisclub vlak voor tijd toch nog de deksel op de neus kreeg.  In blessuretijd liep de schade nog verder op toen de jarige scheidsrechter David Vriesenga uit Bilthoven een overtreding op Jan Maarten van Dijk onbestraft liet. Daardoor moest de 17-jarige Levi Brandsma aan de noodrem trekken: het gevolg, een penalty en een rode kaart en een uiterst geflatteerde 2-4 op het scorebord. Ondanks die tegenvaller kreeg de jarige arbiter na afloop nog een presentje van begeleider Herman van ’t Riet, een uiterst sportief gebaar.

 

Positief voor Geinoord was de rentree van Mick Brookman terwijl ook Tom de Klein weer even van de partij kon zijn hetgeen perspectief biedt voor de inhaalwedstrijd tegen De Merino’s over twee weken, waar revanche genomen kan worden voor de grote thuisnederlaag (2-5) van destijds . Ook JSV gaat dan inhalen, thuis tegen rivaal Aalsmeer en wanneer de ploeg van Michael van den Berg het niveau haalt van het nipt verloren duel tegen AFC, is er alle perspectief op een gunstige uitslag. Dat zal ook hard nodig zijn, gelet op de precaire situatie op de ranglijst. Ook voor de andere Nieuwegeinse (zondag) clubs weinig succes. Vreeswijk verloor ruim van ONA terwijl JSV een gelijkspel moest toestaan aan Kismet.