• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Bron: Pen.nl/Sportief dagboek

Omdat al het competitievoetbal van de amateurs werd afgelast, was de donderdagtraining van mijn kleinzoon Guus met FC Utrecht-aanvoerder Willem Jansen het enige sportieve hoogtepunt van de afgelopen week.(eigen foto)

Graag was ik dit sportieve dagboek begonnen met een terugblik op de resultaten van onze Nieuwegeinse voetbalclubs JSV en Geinoord maar de weergoden hebben een streep getrokken door het hele programma van dit weekeinde. Mijn geplande bezoeken aan sportpark Galecop konden zowel zaterdag als zondag niet doorgaan. Daar stonden immers JSV-Aalsmeer en JSV-SVF op het programma, twee interessante duels. De ploeg van Michael van der Berg moest winnen om de aansluiting met de overige rivalen te bewerkstelligen, een dag later zou de club uit mijn geboortedorp naar Galecop komen, voor mij een mooie gelegenheid om tal van oude SVF-bekenden te zien.

 

Zoals gezegd, dat ging allemaal niet door. Door de hevige sneeuwval moesten de trainers al hun tactische plannen in de prullenbak gooien. Ook de trainingen van de afgelopen week stonden natuurlijk helemaal in het teken van de belangrijke competitieduels maar de coaches moeten nu weer toewerken naar het komend weekeind. Voor Michael van den Berg staat dan het uitduel tegen koploper AFC op het programma terwijl Dick Kooijman met Geinoord als gastheer van Volendam zal fungeren.

 

 Beide wedstrijden staan in het teken van sportieve revanche want JSV verloor destijds thuis op Galecop met 6-3 terwijl Geinoord in Volendam met 2-1 het onderspit moest delven. Het zondagteam van coach Greg Hardey gaat dan op bezoek bij Kismet om de zegereeks voort te zetten terwijl Vreeswijk met coach Ronald Cornet zondag op bezoek moet bij ONA in Gouda. JSV-zaterdag hoopt deze week via een oefenwedstrijd tegen LRC weer wat extra ritme op te doen, de wedstrijd begint dinsdagavond om hal negen op Galecop.

 

Mijn enige bezoek aan een sportpark beperkte zich afgelopen week dan ook tot het trainingsveld van Delta Sports waar kleinzoon Guus getraind werd door FC Utrecht-aanvoerder Willem Jansen die in Houten woont. Ze deden een extra keeperstraining ter voorbereiding op de komende competitiewedstrijd maar ook daar werd zaterdag een dikke streep door gehaald. Zodat zijn enige sportieve herinnering van de afgelopen dagen zich beperkte tot een gezellig onderonsje met een vrolijke Willem Jansen die vandaag de zware uitwedstrijd tegen PSV tegemoet ging, dat werd dus niet afgelast. Toen wist de aanvoerder van FC Utrecht nog niet dat hij vier dagen later in Eindhoven met 3-0 zou worden geklopt, vandaar die uitbundige lach.  

 

BIJ DE FOTO