• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Bron: pen.nl/sportief dagboek 

Op het moment dat Geinoord de lastige uitwedstrijd speelde in Huizen en JSV in Leusden, vertoefde ik met mijn vriendin op een boot in de buurt van Giethoorn. Dus onwetend wat zich op dat moment afspeelde tegen koploper Zuidvogels of tegen rivaal Roda ’46. Pas enkele uren later kreeg ik de resultaten te horen. Een stuntje van Geinoord, verdienstelijk 1-1 tegen de lijstaanvoerder en een teleurstellende nederlaag voor JSV door twee late treffers van invaller Gijs Keuning, de supersub van Roda ’46.

 

,,De jongens hebben hard gewerkt voor dit resultaat,’’ merkte coach Dick Kooijman op na afloop van het gelijkspel tegen het dit seizoen vaak onaantastbare Zuidvogels. Vorig seizoen had Geinoord er nog met 5-0 een pak slaag gekregen en was ook thuis verloren van de Huizense opponent. Ondanks het feit dat de trainer enkele dagen eerder zijn aanstaande vertrek had aangekondigd aan het einde van dit seizoen, bleek de ploeg mentaal ijzersterk. Zelfs het gemis van topscorer Dimitri Djollo (wegens werkzaamheden) bleek het vertrouwen niet zozeer aangetast te hebben dat de ploeg werd weggespeeld. De fraaie gelijkmaker kwam op naam van Willem Paul van der Heijden, op aangeven van Robert Maat. Komende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma tegen DTS.

 

JSV had na de mentale opsteker tegen SVL gehoopt op een nieuwe opsteker tegen het eveneens laag geklasseerde Roda ’46 maar dat liep op een ferme teleurstelling uit. De ploeg van coach Michael van den Berg bleef tot een kwartier voor het einde gedisciplineerd op 0-0 staan waarbij zelfs een Nieuwegeinse treffer op omstreden wijze was afgekeurd. Toen liet de invaller-coach van de thuisclub (trainer Jan Veldhuizen zat geschorst langs de kant) ex’CJVV’er Gijs Keuning invallen en dat bleek een gouden greep. De nieuwkomer scoorde twee keer in korte tijd en bezegelde daarmee het lot van JSV dat komende zaterdag thuis tegen Woudenberg opnieuw moet gaan proberen de laatste plaats te verlaten.

 

Ook weinig goed nieuws van de zondagclubs want Vreeswijk verloor met  5-1 in Rotterdam van NOC Kralingen terwijl JSV  met 2-2 gelijkspeelde uit tegen CTO ’70. Komende zondag ontvangt de ploeg van coach Gregory Hardley koploper ’t Goy dat bij een gelijkspel de periodetitel kan opeisen, dus een interessante ontmoeting terwijl Vreeswijk het thuis moet opnemen tegen streekgenoot Cabauw, een goede gelegenheid voor het team van coach Ronald Cornet om weer eens drie punten te pakken.

Door: Hans van Echtelt.