• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dimitri Djollo was de held van de dag bij Geinoord door liefst vier keer te scoren tegen Zwaluwen-doelman Joey Potveer. (foto Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/Sportief dagboek 

Eindelijk weer eens een topdag voor de Nieuwegeinse voetbalclubs JSV en Geinoord. Beide teams wonnen hun wedstrijd en dat kwam goed uit, gelet op hun situatie op de ranglijst. De ploeg van Michael van de Berg klopte op het nieuwe kunstgrasveld SVL met 3-1 terwijl Geinoord op Parkhout via vier treffers van spits Dimitri Djollo met liefst 5-3 won van Zwaluwen ’30. De ploeg uit Hoorn won onlangs nog bij JSV maar moest nu zijn meerdere erkennen in de formatie van Dick Kooijman.

 

Zoals gezegd: JSV maakte een einde aan een reeks van liefst zeven nederlagen (de bekerwinst op Zeist uitgezonderd) door het gedegradeerde SVL te verslaan. Het goede spel tegen Zuidvogels van twee weken geleden kreeg dus nu een vervolg via een treffer van aanvoerder Ricardo Bakker en twee goals  van Barry Zwezerijnen. Voor SVL scoorde Martijn Verkerk tegen. Volgens trainer Michael van de Berg was het een uiterst verdiende zege. ,,We hebben steeds de regie over de wedstrijd gehad en dat in de score tot uitdrukking gebracht. Natuurlijk was de opluchting na afloop groot, we hebben hopelijk afgerekend met die mindere periode, met de twee komende duels tegen Roda en Woudenberg voor de winterstop nog voor de boeg.’’

 

Ook Dick Kooijman, de coach van Geinoord, kon na afloop opgelucht herademen. Na een spektakelstuk wees de score op Parkhout na het duel tegen Zwaluwen 5-3 aan, een ongedacht hoge uitslag waarbij spits Dimitri Djollo zich tot man of the match mocht kronen met liefst vier treffers. De score werd geopend door Robin Jansen waarna de gasten via een penalty de 1-1 maakten. Ook Geinoord kreeg even later een strafschop, onberispelijk benut door Djollo die vlak voor het begin van de tweede helft  de 3-1 voor zijn rekening nam. Zwaluwen kwam na rust terug tot 3-2 maar twee goals van de Geinoord-spits bracht de ploeg in veilige haven. Zeven minuten voor het eindsignaal van de uitstekende arbiter Dam werd het nog 5-3, maar daar bleef het bij.

 

,,Weer zo’n wedstrijd waarbij bleek hoe dicht de ploegen in deze afdeling bij elkaar liggen,’’ zo concludeerde Dick Kooijman na afloop die voor de winterstop nog op bezoek moet bij koploper Zuidvogels en thuis gastheer is van DTS. Op de ranglijst zijn de onderlinge verschillen inderdaad uitzonderlijk klein, zodat JSV – dat nog steeds laatste staat – zeker niet hoeft te wanhopen en via winst in de komende twee duels een mooie sprog naar de middenmoot kan maken. Hetzelfde geldt voor Geinoord dat na de tegenvaller van voorgaande keer bij VVZ nu weer wat zelfvertrouwen heeft getankt en het mogelijk koploper Zuidvogels moeilijk kan maken. Vorig seizoen werd het liefst 5-0 in Huizen, dat vraagt om een sportieve revanche.