• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: pen.nl/dagboek 

Het gaat nog steeds niet goed met de Nieuwegeinse zaterdagclubs. JSV-trainer Michael van den Berg moest met zijn formatie een nieuwe nederlaag slikken, nu was Zwaluwen ’30 op Galecop de winnende ploeg, het werd 1-3. Ook Geinoord moest een deceptie ondergaan, omdat in en tegen Aalsmeer een 0-1-voorsprong prijsgegeven moest worden. Bovendien werd opnieuw een speler van de Nieuwegeinse ploeg met rood weggestuurd na een revanche-fout.

 

JSV leed de zesde competitienederlaag op rij, bij rust keek de ploeg al tegen een 0-3-achterstand aan zodat de tweede helft ondanks een tegengoal van Wesley Vaes geen soelaas meer bood.  Omdat Ricardo Bakker tegen een gele kaart opliep (zijn derde) mag hij komende zaterdag niet meedoen tegen koploper Zuidvogels. Opnieuw een vuurproef voor de toch al zo geplaagde JSV-ploeg die vorige week bij Montfoort ook al weinig fortuin kende. ,,Toen had ik echt de pest in omdat we erg schlemielig wegkwamen en mogelijk twee penalty’s hadden moeten krijgen en een onterechte rode kaart moesten incasseren. Maar dit keer was sprake van een verdiende nederlaag,’’ zo vatte Michael van den Berg het verlies tegen Zwaluwen samen.

 

Ook Geinoord-coach Dick Kooijman was allesbehalve tevreden over het gelijkspel (1-1) in Aalsmeer. Net als vorige week tegen AFC werd een rode kaart het breekpunt voor de Nieuwegeiners die bij rust met 0-1 leidden en geen moment in de problemen waren geweest. De thuisclub moest immer bij 0-0 een penalty en rode kaart incasseren die door Dimitri Djollo vakkundig werd benut. Maar ook Geinoord kreeg een rode kaart (van Nourdin) te slikken en vanaf dat moment werd de regie uit handen gegeven, mede omdat Dick Kooijman op het middenveld moest improviseren met onervaren spelers. Bij de 1-1 negeerde scheidsrechter Vriesinga het vlagsignaal voor buitenspel van grensrechter Dennis Onrust nadat hij hem nog wel had geconsulteerd.

 

Komende zaterdag Geinoord wacht de cruciale uitwedstrijd tegen VVZ dat eveneens in de onderste regionen bivakkeert. Dan mag Chanan Brandsma meedoen ondanks een schorsing van liefst zes duels die hij kreeg opgelegd van de tuchtcommissie na zijn rode kaart tegen AFC. Geinoord ging tegen die wel uiterst forse straf in beroep zodat de schorsing tijdelijk is opgeschort. Voor JSV dat nu helemaal onderaan staat  met een doelsaldo van 12 voor en liefst 25 tegengoals, zal snel voor een ommekeer moeten zorgen. Ook Geinoord dat 11 goals scoorde en er 18 tegen kreeg, staat nu op een plek dat nacompetitie zou betekenen op het einde van het seizoen. Dus geen al te vrolijke tijden voor de supporters van beide Nieuwegeinse verenigingen……

Door: Hans van Echtelt