• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het kantelpunt bij Geinoord-AFC. De scheidsrechter trekt een rode kaart voor Chanan Brandsma waardoor de thuisclub met tien man verder moet. (foto-Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/sportief dagboek 

 

Een zwarte zaterdag voor de voetballers van Geinoord en JSV. Beide ploegen raaken verder in de problemen door te verliezen waarbij de nederlaag op Parkhout het meest in het oog sprong. De ploeg van trainer Dick Kooijman stond bij rust met 2-0 voor tegen AFC dank zij twee treffers van  spits Dimitri Djollo, een positieve score die op dat moment nog veel hoger had kunnen zijn.

 

,,In de rust spraken we met elkaar af om ondanks die voorsprong extra scherp te beginnen omdat AFC natuurlijk alles zou doen om die achterstand weg te werken. Helaas pakte dat anders uit, we begonnen toch slap zodat onze tegenstander toch weer in de wedstrijd kon komen,’’ aldus de coach van Geinoord die tot zijn afgrijzen zag dat Chanan Brandsma een natrappende beweging maakte die hem op direct rood kwam te staan.

 

Het scorebord wijst bij rust 2-0 voor Geinoord, niets wijst nog op een naderende nederlaag voor de thuisclub. (foto-Gerard van Vliet)

Dat moment werd het kantelpunt van de wedstrijd want daarna was ook de scheidsrechter de greep op de wedstrijd kwam en gunde Geinoord nooit meer het voordeel van de twijfel terwijl de tegenstander door enkele arbitrale misgrepen (indirecte vrije trap in strafschopgebied en omstreden penalty) in het zadel werd geholpen. Kooijman: ,,Natuurlijk moeten we allereerst de schuld bij ons zelf zoeken, we hebben voor rust verzuimd om AFC de nekslag toe te dienen en raakten in de tweede helft de kluts kwijt met tien man en nog een geblesseerde speler er bij.’’

 

Ook JSV – trainer Michael van den Berg zal met weinig plezier terugkijken op de streekderby tegen Montfoort, waar zijn ploeg opnieuw met een competitienederlaag werd geconfronteerd. Zijn ploeg had ook te maken met arbitrage die de gemoederen hoog deden oplopen bij de JSV-coach en zijn spelers, na een rode kaart en een niet gegeven penalty in de slotfase. Na de vliegende start van JSV aan het begin van het seizoen (zes punten uit twee duels) zijn de zwart-witten in een diep dal verzeild geraakt, met een kleine opleving via de bekerzege op Zeist van vorige week. De zesde nederlaag op rij kreeg gestalte via de openingstreffer van Dion Gerritsen waarna Nick van Luinen er 2-0 van maakte. De tegengoal van Ricardo Bakker kwam te laat om Montfoort nog ernstig te verontrusten.  En de gelijkmaker bleef uit toen in de laatste minuut de bal niet op de stip ging terwijl dat volkomen terecht geweest zou zijn.

 

Komende zaterdag lijken twee kansrijke duels voor beide ploegen op het programma te staan. Geinoord gaat op bezoek bij het laag geklasseerde Aalsmeer terwijl JSV het op Galecop moet opnemen tegen het eveneens zwak begonnen Zwaluwen ’30. Al is het seizoen nog niet eens halverwege, meteen al twee wedstrijden van de waarheid!